söndag 8 juni 2014

Bokpodar

Sommarlov, sol och bad! Nu ska du få tips på vad du kan göra en tråkig dag på sommarlovet eller medans du ligger och solar på stranden.

Förutom att läsa förstås kan du lyssna på ljudböcker eller på en bra bokpodcast.

Juni månads podcast
En bokpod som jag har lyssnat ganska mycket är Bokslukarsällskapet, det känns lite magiskt och spännande att lyssna på den. De har pratat om t.ex Silverpojken, av Kerstin Lundberg Hanh och Liksom helt magiskt, av Mårten Melin. Det kommer ett nytt  avsnitt varje månad och det är så himla spännande att lyssna på podcasten. De pratar om Illustratio, det land man kommer till i fanatsin och andra spännande saker. Verkligen ett tips att lyssna på nu i sommar. Här hittar du Bokslukarsällskapet.

 


För dig som är lite äldre och läser ungdomsböcker tipsar jag om att lyssna på Allt vi säger är sant. Podcasten görs av Lisa Bjärbo och Per Bengtsson som båda är författare och journalister. De pratar om ungdomsböcker och varje avsnitt har ett tema som t.ex kompisar, sociala medier, deckare eller vampyrer. En sak som jag tycker är väldigt bra är att alla böcker som näms i programmet står uppskrivna på hemsidan. Det är alltid lika roligt att lyssna på podcatsen och man får jättebra boktips.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar