tisdag 1 mars 2016

Läst i februari

I februari har jag bara hunnit med två böcker... Jag hade väldigt mycket att göra i skolan så jag hade inte så mycket tid för läsning. Tråkigt men sant. Det finns så många böcker jag vill läsa men det känns liksom inte som att man har tid i vardagen. Men jag ska försöka ta mig mer tid till läsning under den kommande månaden.

Den första boken jag läste var Huset mittemot, av Alex Haridi. Det är en ungdomsbok som handlar om trettonåriga Joel. Jag tyckte att boken var helt okej, men det var inte en sådan där bok som jag verkligen fastnade för. Den var lite tråkig och det hände inte så mycket, men handlingen var ändå bra. Det kommer en recension av boken på torsdag tror jag!

Katarina von Bredow är just nu min favoritförfattare och jag läste hennes hennes bok Räcker de om jag älskar dig? under den gånga månaden. Den var bra, men jag blev inte lika imponerad över den som över hennes andra böcker. Boken handlar om nittonårig Fanny som har ett bra förhållande med sin drömprins Johan. Men en dag berättar han att han har varit otrogen. Efter det förändras allt i Fannys liv. Mamman har alkoholproblem och Fanny är ledsen över både det och Johan. När läraren Finn tröstar henne sätts hennes känslor på spel... Den var bra, men jag fastnade inte helt för den.

I mars ska jag läsa månadens bokcafé-bok Box 101, av Andy Mulligan. Jag har börjat med den men jag tycker inte att den är så bra. Sedan ska jag också försöka mig på mitt bokreafynd Unga kvinnor av Louisa May Alcott. Det verkar vara en klassiker, så jag hoppas att den är bra! John Greens Pappersstäder tänkte jag också läsa. Jag har sett filmen och den gillade jag, så det ska bli roligt att läsa boken!
2 kommentarer :

  1. Unga kvinnor funderar jag på att beställa från bokrean :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den verkar bra! Jag köpte den på bokrean!

      Radera