onsdag 1 november 2017

Läst i oktober

Oktober har varit en månad fylld av bokmässa, PAX-släpp, plugg och förkylning. Läsningen har varit helt okej, det känns inte som att jag har hunnit läsa så mycket men jag har läst en del ändå. Som tur är avslutades månaden med ett välbehövt läslov då jag fått lite lästid. Men jag tycker vi kör igång och summerar månadens läsning.

Först och främst läste jag Allt jag inte sa av Yrsa Walldén som jag verkligen, verkligen gillade! Jag tyckte den var väldigt fint skriven och jag berördes verkligen av berättelsen. Det var också kul att läsa den eftersom att det är en av de första böckerna som Vox by Opal ger ut. Jag ser fram emot deras fortsatta utgivning!

Oktobers bästa bok var helt klart Maran! Så sjukt spännande, känslosam och händelserik. Tänk att det nu bara är en bok kvar i serien, det är lite sorgligt. Men jag är så imponerad av PAX-serien, böckerna har liksom allt och det är det som gör dem så bra! En av månadens höjdpunkter var också boksläppet för Maran då jag var med och hjälpte till. Det kan du läsa om här.

Jag läste också första delen i serien Dexter Olssons äventyr, Morfars hemlighet av Michael Wiander. Det är en väldigt tjock äventyrsbok för barn som var väldigt händelserik och spännande men inte något jag riktigt fastnade för.

En bok som jag velat läsa ett tag är Mina smala axlars längtan av Maria Frensborg. Den var inte riktigt vad jag hade tänkt mig men det var absolut ingen dålig bok, lite speciell bara. I boken får man följa Magda som plötsligt får ett brev från kvinnliga gymnasieföreningen som vill ha med henne i sin förening. Samtidigt får Jens som hon spanat in länge upp ögonen för henne och låter Magda vara med och skriva till skoltidningen. Jag gillade att läsa om skolmiljön men tyckte att de här föreningarna som det handlar mycket om var lite speciella. Det var inte riktigt vad jag hade förväntat mig men jag gillade ändå boken!

Till skolan läste vi boken Across the barricades av Joan Lingard på engelskan. Den handlar om Kevin och Sadie som lever i Nordirland någon gång under slutet på 1900-talet då the troubles utspelade sig. Kevin är katolik och Sadie är protestant och att de umgås är inget som uppskattas. Jag tyckte att boken var väldigt tråkig att läsa eftersom att det inte hände så mycket alls, med den passade bra in i vårt arbetsområde om Nordirland.

Good night stories for rebel girls läste jag ut under oktober. Jag köpte den i augusti och har läst i den lite då och då sedan dess. Jag tyckte mycket om den, det är en väldigt fin och inspirerande bok som jag hade tänkt att recensera snart!

Den sista boken jag läste under månaden var Om dagen tar slut av Lisa Hyder och Per Gustavsson som är en av de nominerade böckerna till Augustpriset. En fin bok om att vara rädd för att jorden ska gå under.

Det var allt jag läste i oktober! I november ska jag fortsätta ta itu med min läshög som aldrig verkar ta slut. Jag kommer att fortsätta med Sekten från Dimön som vi ska läsa till min bokcirkel, sedan är jag sugen på att läsa några fler av de August-nominerade böckerna som För att väcka hon som drömmer och Fågeln i mig flyger vart den vill. Jag hoppas också på att hinna med Karta för förälskade & andra vilsna som jag är väldigt sugen på och tänkte också försöka ta itu med några recensionsexemplar som ligger och väntar som till exempel Eqilibrium.

En bild från PAX-släppet!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar