torsdag 18 april 2019

Boktips i samband med Världsbokdagen - Sofia Ejheden


I samband med Världsbokdagen vill jag dela med mig av läslust och boktips. Därför har jag under april bjudit in flera spännande, coola och inspirerande människor till att berätta om sin läsning och ge sina bästa boktips. Dagens boktips kommer ifrån Sofia Ejheden som är grundare av och förläggare på bokförlaget Lavender Lit som är ett av mina favoritförlag.  
Vad läser du just nu?

Just nu läser jag mängder av manus inför vårens internationella bokmässor! På Londonmässan är det framför allt rättigheter till vuxenböcker som säljs, medan det på Bolognamässan bara är barn- och ungdomsböcker. Och eftersom Lavender Lit ger ut både vuxen- och unga vuxna-böcker måste jag hålla koll på alla nyheter på båda områdena. Jag har precis lagt bud på en unga vuxna-bok som jag hoppas få besked om snart ...


Finns det någon bok som du ser fram emot att läsa snart?

Jag ser jättemycket fram emot att läsa uppföljaren till Children of blood and bone: Solstenen! Författaren Tomi Adeyemi skriver och redigerar för fullt nu, men det kommer nog att dröja till efter sommaren innan manuset är redo att skickas ut till hennes internationella förlag. Tyvärr! Jag längtar ju halvt ihjäl mig.


Vilken bok vill du tipsa om i samband med Världsbokdagen?

Jag vill tipsa om Triangel av Nic Stone, som känns som den perfekta läsningen på Världsbokdagen! Den handlar om Coop, Jupiter och Rae, och de är alla tre sådana där underbara karaktärer som jag önskar fanns på riktigt. Boken handlar också till stor del om sexualitet och det faktum att man inte behöver passa in i ett fack -- något som jag tror att många unga (och vuxna för den delen) många gånger har känt att de måste göra. Men att sätta en sådan stämpel på sig själv (heterosexuell, bisexuell, homosexuell osv) kan ju kännas väldigt begränsade. I synnerhet när man är ung och sökande. Triangel visar på ett jättefint sätt att det är okej att välja om, eller att helt enkelt inte veta. Tack för dina boktips Sofia!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar