Ugglekakor
Ingredienser
0,75 dl socker
0,75 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1 ägg
100 g rumsvarmt smör
Nonstop eller neverstop godisar
Mandlar
Gör så här
Blanda alla ingredienser till en deg som håller ihop. Slå sedan in degen i plastfolie och låt den vila i kylen minst en timme. Kavla ut degen mellan två ark av plastfolie så att degen blir ungefär 4-5 mm tjock. Använd en pepparkaksform eller ett glas för att trycka ut runda kakor. Gör små bollar av degen som du använder som ögon tillsammans med nonstop eller neverstop (beroende på om du vill ha färgglada eller bruna ögon på ugglorna. Använd mandlar som näbb och tryck till ugglans vingar med en gaffel. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 170 grader i ca 8-10 minuter.
vilka roliga kakor! jag tror att de är goda också. men det skall väl vara 4 - 5 mm tjock deg?
SvaraRaderaJa, visst är dem! Du har rätt jag skev fel;)
Radera