Om mig

Hej och välkommen till min bokblogg! Vad kul att just du har hittat hit! Jag som skriver här heter Agnes Lindholm, är 21 år och bor i Eskilstuna. Just nu läser jag Förlagskunskap på Stockholms universitet med målet att i framtiden kunna arbeta med böcker. 

Mina största intressen är böcker och läsning och på den här bloggen delar jag med mig av mina läsupplevelser. Jag tror att alla kan finna glädjen i läsning, bara man hittar rätt bok. Mitt syfte med bloggen är att inspirera andra och sprida läsglädje. Böckerna jag skriver om riktar sig främst till barn och ungdomar eftersom att det är den typen av böcker jag oftast läser, men också för att jag tycker det är så otroligt viktigt att barn och ungdomar läser. Jag vet själv hur många fördelar jag har haft tack vare min goda läsförståelse, både i skolan och i andra sammanhang. Läsning är det bästa jag vet och jag hoppas på att sprida läsglädje till andra!  

För mig är läsningen nästan som ett beroende och det är den känslan jag vill sprida vidare. Känslan när man fullkomligt älskar en bok är så magisk att man bara måste uppleva det igen. Jag tror att det är därför jag fortsätter läsa bok efter bok. Ibland hittar man helt rätt och det blir så där underbart! På min bokblogg skriver jag bokrelaterade inlägg. Alla mina inlägg handlar om böcker, det kan exempelvis vara bokrecensioner, författarintervjuer eller boktips på olika teman. 

Förutom böcker gillar jag att vara kreativ på olika sätt. Just nu är jag insnöad på bullet journaling, punch needle, att måla krukor, göra pappersblommor och pärla armband. Jag sjunger också i en kör.


Foto: Elin Ejdetjärn

Böckerna jag läser är oftast skönlitterära böcker som är verklighetstrogna och skrivna för barn, ungdomar eller vuxna. Jag gillar feelgood, relationsromaner, ungdomsböcker, mysrysare och spännande böcker. Fantasy är en genre som jag inte fastnat för helt, men annars läser jag det mesta. Jag tar gärna emot recensionsexemplar på böcker som verkar intressanta och passar in bland den typen av böcker jag skriver om här på bloggen. Det är bara att höra av sig till mig!

Förutom att skriva om böcker här på bloggen skriver jag om böcker på mitt instagramkonto @agnes_lindholm och boktipsar i radio hos P4 Sörmland ibland. Jag är också en av initiativtagarna till "Unga läsare" - ett nätverk för unga som gillar att läsa och vill diskutera böcker med jämnåriga. Vi anordnar digitala bokcirklar och författarsamtal för unga. Vi finns på instagram som @ungalasare och i Facebookgruppen "Unga läsare". 

Nu vet du lite mer om mig och min blogg! Lämna gärna en kommentar om det är något du undrar eller om du har ett boktips! Hoppas du gillar min blogg!

Gilla min Facebook-sida "Agnes bokblogg" för uppdateringar i ditt Facebookflöde när jag publicerat ett nytt inlägg på bloggen!

Här kan ni hitta mig:
Mail - agneslindholm01@gmail.com
Instagram - @agnes_lindholm
Facebook-sida - Agnes bokblogg


20 kommentarer:

 1. jättefin blogg! jag älskar både lila och ugglor

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Vilken bra bokblogg du har! :)

  SvaraRadera
 4. Om du inte har läst ingenting och allting av Nicola Yoon så borde du verkligen göra det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har jag läst! Superbra verkligen! Tror det kommer en ny bok av Nicola Yoon nu i vår/sommar!

   Radera
 5. Superbra blogg! Undrar om du har skrivit en bok eller ska skriva en, i så fall borde du göra det!
  Ännu en gång VÄLDIGT BRA BLOGG! FORTSÄTT MED DET UNDERBARA ARBETET DU GÖR!
  Ska fortsätta hålla utkik på dina inlägg!!

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Ska du bli författare när du blir äldre?
  //psst cool blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Jag vill gärna bli författare när jag blir vuxen! Men vi får se hur det blir, jag är lite inne på att bli journalist också! Vill i alla fall arbeta med något där man får skriva!

   Radera
 7. Du har skrivit massor av bra recensioner! Jag läste om att du är ambassadör. Hur blev du det? Och när startade du bloggen?
  Hälsningar från Stockholm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, jag tycker det är jätteroligt att skriva bokrecenioner! Jag var ambassadör för Augustpriset som är ett stort litterärt pris i höstas. De sökte bloggambassadörer så då skrev jag ett mejl till dem om min blogg och berättade varför jag ville bli ambassadör. Då vale dem mig som ambassadör, vilket var jätteroligt! Jag startade bloggen i maj 2014 när jag var 13 år. Jag hade en annan blogg innan där jag skrev om allt möjligt, men jag ville ha en riktig bokblogg så jag startade den här!

   Radera
 8. Tjena. Jag undrar hur gammal man måste vara för att bli ambassadörsblogg? Vart skickar man in sin ansökan för det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte att det är någon bestämd ålder man måste vara. Jag såg på Augustprisets hemsida att de sökte bloggambassadörer och skickade in min ansökan där!

   Radera
 9. Du är så duktigt, jag blev inspirerad av dig å vill gärna träffa dig

  SvaraRadera
 10. Kan du läsa Pojken i randig pyjamas av John Boyne. Den jättebra och jag rekommenderar verkligen den. Skulle vara roligt att se vad du tycker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har sett filmen, men inte läst boken! Tyckte filmen var väldigt bra men sorglig!

   Radera
 11. Hej Agnes jag tyckte om mycket dina blogg om böcker

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Naima! Vad roligt att du tycker det! <3

   Radera