Unga läsare


Jag har tillsammans med två andra bokbloggare, Lexie på Tusen sidor och Emma på Systrarna böcker, startat "Unga läsare" som är ett community för unga som gillar böcker. Tanken med "Unga läsare" är att skapa en gemenskap bland unga bokälskare där man kan träffa andra i samma ålder med samma intresse och utbyta boktips med varandra. Vi såg ett behov av ett forum för just unga läsare då det redan finns liknande communityn där majoriteten är vuxna. 

Vi kommer att anordna digitala bokcirklar, författarträffar och boksamtal och målet är att kunna träffas på riktigt i framtiden! Till en början har vi tänkt att fokusera på böcker för unga skrivna av unga författare. Vår tänkta målgrupp är 15-25 år men vi välkomnar självklart yngre som äldre. Du som känner att du vill läsa ungdomsböcker och diskutera dem med tonåringar och unga vuxna är välkommen att vara med. 

Verkar det spännande? 
Följ då gärna vårt instagramkonto @ungalasare där mer info finns och vi kommer att uppdatera om det vi gör. Gå också med i vår facebookgrupp "Unga läsare". Här finns en länk till den!

Tillhör du bokbranschen och vill stötta vårt initiativ?
Vi vill gärna samarbeta med författare, förlag och bibliotek för att lyfta ungdomslitteraturen och främja ungas läsning. Skicka ett mejl till ungalasare@gmail.com eller agneslindholm01@gmail.com så kan vi påbörja en diskussion! 

Vi hoppas på att så många som möjligt vill vara med i "Unga läsare"! Sprid gärna ordet till unga i din närhet som skulle kunna vara intresserade!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar