onsdag 30 juli 2014

Hon & han - Recension

"Hon & han" av Katarina von Bredow är andra delen i en trilogi om livet på mellanstadiet. I första boken "Du & jag" får man följa den duktiga men töntiga killen Andreas som är kär i Alicia. I den andra boken från man läsa från Alicias perspektiv.


Alicia är tolv år och går i femman. I hennes klass är det Ida som är klassens drottning och Kevin klassen coolaste kille. Alicia gör allt för att säga rätt saker och imponera på Ida. När hon får en vänförfrågan på facebook av en jättesnygg 17- årig kille använder hon det på Ida. Hoppas att Ida vill vara med henne nu och att den där Lucas är så snäll och smart som han verkar. För åldern spelar väl ingen roll om man verkligen gillar varandra?

Det bästa med boken är att den känns verklig att läsa eftersom att många saker som är en stor del i de flesta människors liv beskrivs väldigt bra. Till exempel Facebook, Minecraft och One Direction är med i boken. Enda nackdelen med det är att om några år kanske inte samma sociala medier används och andra saker är aktuella. Men jag tycker att författaren skriver väldigt bra och hon vet vad ungdomar nu för tiden tycker om och håller på med.

Den här boken får 7 av 10 ugglor av mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar