tisdag 4 november 2014

Kanske ihop - Recension

"Kanske ihop" av Johanna Lindbäck är en fristående fortsättning på "Lite ihop". Bokförlaget är Lilla piratförlaget Den passar för de som är 11-13 år och utspelar sig i vardagen hos en tjej som heter Majken som har några kompis och kärleksproblem.

Majken hade en deal med Ivan som har gitarrlektion samtidigt som hennes fiol. Den gick ut på att de skulle prata lite med varandra ibland så att Tessan och de andra kompisarna skulle tycka att hon var cool och så att de började prata med henne på riktigt. De där leendena är inte äkta och varför säger Tessan att de ska ses fast hon vet att de inte kommer att träffas för än när det är skola igen? Nu är dealen med Ivan är slut men ändå väntar Majken på honom efter matten på måndagarna. Den bubblande känslan kommer alltid när hon pratar med Ivan och han säger så roliga saker. En annan bra dag är tisdagar när Majken får träffa Ivan innan fiolen. Kanske är hon kär på riktigt... Men hur gör man när man är ihop?

Jag tycker att boken är väldigt skön att läsa och man får en bra känsla. Man känner igen sig mycket i vardagen där man ofta funderar på hur man ska vara för att passa in och bli omtyckt. Om man gillar böcker där man känner igen sig och det känns vardaglit, med lite kärleksinslag tycker jag absolut att man ska läsa den. Men gillar man mer action och spänning är nog inte det här något för dig. Jag tyckte i alla fall att boken var väldigt bra och jag gillade den mycket så "Kanske ihop", av Johanna Lindbäck får 8 av 10 ugglor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar