tisdag 24 mars 2015

Bokkollo

I helgen var jag på ett bokkollo på Märlarvik i Torshälla som ligger vid Eskilstuna. Det var ett bokkollo för alla Bookworms- klubbar i Sörmland. Nu ska ni få veta allt om vad jag gjorde där, men jag kan säga att det verkligen var jättekul!

Fredagen  den 20 mars åkte jag dit efter skolan och där träffade jag ledarna och mina två kompisar som också var där. Vi fixade iordning i rummet och sedan skulle vi göra lite aktiviteter. Vi gjorde en namnlek för att lära oss alla namn. Det var jag, mina två kompisar och nio tjejer till som var där på fredagen. Första aktiviteten var kylskåpspoesi, vi fick skriva upp olika ord på lappar och sedan sätta ihop dem till en knasig dikt. Våran version var att orden skulle börja på bokstäver i ens namn och skulle beskriva en själv. Så här vart dikten:

"Jag kan använda choklad som fotboll när hon ritar sommar-djur
Det är roligt med drömmare när aporna målar Elinas apelsin-choklad
En ivrig igelkott andas ast vid naturens klo
Han vill läsa abnormt envis isbjörn med godis, choklad, morot, apelsin, inte normer
Att läsa natur-löpning
Att rita telefon-choklad
Läsa, läsa, läsa!!!"

Nästa aktivitet var en tipspromenad med olika paxfrågor. Till kvällsmat fick vi spaghetti med köttfärssås (som jag förövrigt inte gillar). Efter maten gjorde vi en skrivövning. Vi fick en varsin rubrik som var urklippt ur en tidning, jag fick "Jag känner mig pigg hela tiden". Sedan skulle vi skriva en artikel till en tidning efter den rubriken. Jag skrev om ett nytt piller som skulle hålla en pigg hela tiden.

Vi hade filmmys med popcorn till filmen "Isdraken", den var helt okej men ibland lite svår att förstå ibland. När vi åt kvällsfika pratade vi om filmen, vi fick ta ett varsitt kort och svara på frågorna om filmen. Det kunde vara så här exempelvis: "Vad tyckte ni om filmens början?".

Sedan gick vi och la oss. Jag läste en stund och somnade ungefär kl. 23.

Lördagen den 21 mars vaknade jag runt kl. 7 och då läste jag en stund. Sedan gick vi upp och åt frukost som var gott! Vi plockade ihop lite i vårat rum och fixade iordning oss. Sedan kom det fler Bookwormsare som bara skulle vara där på lördagen. Vi gjorde lite namnlekar och olika aktiviteter. En sak var att man fick ha en post-it lapp i pannan där det stod något konstigt. På min stod det: "Jag är en mumie". Sedan skulle man gå runt och mingla och man skulle bete sig som att man såg ut som det stod på lappen. Till mig sa dem till exempel: "Oj, vad läskig du är", "Är det inte jobbigt att vara i en kista?" och "När dog du?". Sedan skulle man försöka lista ut vad det stod på ens lapp. En annan övning handlade om att skriva. Då var vi två och två och först skulle vi intervjua varann. Sedan skulle vi skriva en annons att viskulle sälja den här personen. Det skulle inte vara en kontaktannons utan som när man säljer en sak.

Sedan till det roligaste av allt! Ingela Korsell, en av författarna till Pax- böckerna kom dit. Hon berättade om hur hon skriver och om böckerna.

Vi fick gå till en golfrestaurang och äta lunch. När vi gick dit snöade det som bara den och när vi kom in slutade det självklart! Vi fick tacos och läsk!

Sedan berättade Ingela ännu mer saker och gav oss en skrivuppgift som vi kunde göra på våra bookworms träffar.

De andra fick en skrivuppgift medan jag intervjuade Ingela. Det var jätteroligt och jag kommer att publicera intervjun här på bloggen nästa vecka då jag troligen ska ha en Pax-vecka här på bloggen!

Bokkollot avslutades med fika med föräldrarna och utdelning av diplom och goodiebags till alla som var med! Innan bokkollot fick vi de två första Pax- böckerna och när vi var där fick vi även två böcker till!

Det var verkligen jätteroligt och jag hoppas att det kommer vara ett bokkollo nästa år också!

Alla deltagare på bokkollot!
Jag och Ingela Korsell


Innehållet i goodiebagen

Böckerna jag fickIngela Korsell signerade min bok.

Mitt diplom


2 kommentarer:

  1. Hej! Vi på Eskilstuna stadsbibliotek undrar om vi får använda någon av dina bilder från bokkollot på vår Bookworms webbsida?

    Niklas Karlsson/Eskilstuna stadsbibliotek

    SvaraRadera