söndag 21 februari 2016

A-Ö boktagen - Spoiler och trend

A-Ö boktagen är en tag som du kan läsa mer om här. Idag bjuder den på spoiler och trend.
 
S - Spoiler. En bok du blev spoilad om slutet på. Argh, det är så frustrerande! Vilken bok blev du mest spoilad på?

Spoilers är inte roliga. Nyligen läste jag Pojkarna av Jessica Scheifauer. När jag precis hade börjat läsa fick jag reda på att den hade blivit filmatiserad och då började jag genast söka reda på information om det. Jag läste en artikel och där spolades typ hela handlingen på vad filmen skulle handla om. Jag fick reda på det största i boken och det hände inte för än i mitten av boken. Sedan tittade jag också på en trailer till filmen, då fick jag en helt annan syn på hur karaktärerna såg och och det förstörde lite min läsupplevelse. Blä för spoilers! ( Fast jag får faktisk skylla mig själv lite grann).

T - Trend. En boktrend du vill upplysa.
Böcker, speciellt ungdomsböcker, har gått igenom en massa trender. Ett år är det vampyrer, det andra är det sjöjungfrur. Vilken trend föredrog du?


Jag vet inte om det är någon speciell trend jag har gillat extra mycket. Men jag har på senaste tiden verkligen fastnat för ungdomsböcker som innehåller krånglig kärlek och vänskapsrelationer som slits upp. Helt enkelt vardagsberättelser om olika typer av relationer. Exempel på den typen av böcker är Katarina von Bredows ungdomsböcker, Jandy Nelsons böcker och Stephanie Perkins.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar