torsdag 20 juli 2017

David drömmer om Dracula och Fantasivandringar

David drömmer om Dracula är en bilderbok skriven av Johanna Glembl och illustrerad av Åse Bergström. I den får vi möta sexåriga David som på nätterna får besök av Dracula. Hans mamma säger att de riktiga monster ser annorlunda ut, men David vet att de ser likadana ut som man tänker sig dem. För att skrämma bort Dracula hittar David och hans mamma på egna historier där det inte går så bra för Dracula. Sakta men säkert minskar det stora hotet.

Jag tyckte att det här var en jättefint berättad bok om mardrömmar och hur verkliga de faktiskt kan kännas. Många barn skulle nog känna igen sig i den här boken. Det är verkligen en bra bok att läsa tillsammans och prata om. Kanske kan man komma på fler sätt att få bort det farliga. Det jag gillar med historien är att den känns så verklig och realistiskt samtidigt som det blir ett spännande äventyr. En perfekt mix helt enkelt. Jag gillar också tryggheten mamman ger till David. Förutom en fin berättelse innehåller också den här boken vackra illustrationer i fina färger som framför känslorna i boken på ett bra sätt! David drömmer om Dracula är en bok jag rekommenderar till alla barnfamiljer!Fantasivandringar är en bok att använda barn och vuxna tillsammans för att uppleva meditation och fantasivandringar. Boken är skriven av Ingela Beausang och Matilda Wånggren och är gjord i enskilda kapitel med olika fantasivandringar som det är tänkt att en vuxen läser upp för en grupp barn. Det går att variera beroende på hur stort antal barn det är och boken syftar på att få barnen att slappna av, stärka inre egenskaper och känslor. Genom boken kan man uppleva spännande äventyr genom fantasivandringarna både i rymden, skogar, bland regnbågar och cirkusartister.

Jag tycker att den här boken verkligen har en bra idé och ett bra syfte. Den är tydlig att förstå och går att anpassa på olika sätt. Historierna är fantasifulla och spännande. Det är bra att dem är enskilda så att man kan välja vilken av dem man vill. Boken har även fina, lekfulla illustrationer i vackra färger. En suverän bok att använda i skolan eller bara som en avslappnande godnattsaga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar