torsdag 7 december 2017

Lucka 7: Astrid Lindgren

Idag är det dags att öppna lucka 7 i julkalenderbloggstafetten och jag tar över stafettpinnen efter Nilmas bokhylla.


Temat i årets julkalenderbloggstafett är "bäst i bokhyllan" och det var nästintill omöjligt att välja en enda bok som är allra bäst. Jag funderade på många olika böcker men bestämde mig till slut för Astrid Lindgren av Agnes-Margrethe Bjorvand och Lisa Aisato. Den är helt klart en av de finaste böckerna i min bokhylla och jag tyckte oerhört mycket om den! Dessutom är det här en bok jag inte tipsat om så ofta, trots att det är en underbar bok!

Den här boken går igenom den berömda författaren Astrid Lindgrens liv från hennes födelse till hennes död. Det är berättelsen om vad som gjorde Astrid till den hon var berättat med ett enkelt språk. Man får också läsa om hur Emil i Lönneberga, Ronja Rövardotter, Pippi Långstrump, Lotta och alla de andra karaktärerna ur hennes böcker föddes. Boken innehåller många vackra illustrationer, tänkvärda citat och inspirerande fakta.

Astrid Lindgren är min största förebild inom litteraturen, jag älskar alla hennes böcker och tycker att hon är otroligt cool. I den här boken lärde jag mig väldigt mycket om henne och trots det lättlästa språket har boken ett stort innehåll. Jag gillar verkligen att boken är så bra uppdelad, varje uppslag handlar om något särskilt i Astrids liv och består av en sammanhängande text, en "Vet du vad?"-ruta, ett citat och en bild.

Att få veta bakgrunden till Astrid Lindgrens historier tycker jag är väldigt intressant. Jag gillade också att läsa alla hennes kloka citat. Astrid Lindgren är en välarbetad biografi som jag verkligen gillade! Men det bästa är nog ändå bilderna, de är bland de vackraste jag någonsin sett.  Jag skulle helst vilja rama in varenda en och sätta upp på väggen, det här kan vara den finaste boken jag äger! Lisa Aisato har verkligen gjort ett suveränt jobb och jag är så oerhört imponerad av hennes illustrationer.

Ha en fortsatt fin dag! Imorgon öppnas nästa lucka hos Elin på Bokslukartips!

8 kommentarer:

 1. intressant bok som jag inte unnat läsa än

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig, den är riktigt bra och väldigt fin!

  SvaraRadera
 3. Jag växte verkligen upp med Astrid Lindgren. Helt fantastisk är hon. Vad roligt att även du tycks ha läst samma saker som jag gjorde när jag var ung. Du läser ju visserligen oerhörda mängder böcker ...

  SvaraRadera
 4. Den verkar väldigt fin, skulle vilja läsa! :)

  SvaraRadera
 5. Jag vill verkligen läsa den här. Astrid Lindgren verkar ha varit en underbar och spännande människa.

  SvaraRadera
 6. Det låter som en intressant bok.

  SvaraRadera
 7. Den boken är underbar, vilka bilder.

  SvaraRadera