söndag 17 december 2017

Julläsning - Tredje advent

Jul för mig är att läsa mysiga julböcker. Därför tänkte jag i dagens inlägg tipsa om mina favoriter. 

Astrid Lindgren är verkligen jul för mig och jag har tre favoriter som jag läser varje år. Den första är Titta, Madicken det snöar! som handlar om Madicken och Lisabet som vaknar en vintermorgon när den första snön är fallen. De blir glada och leker länge i snön. Nästa dag ska Lisabet och Madicken följa med Alva och julhandla, men Madicken har fått feber och kan inte följa med. Lisabet får vänta utanför affären medan Alva köper julklappar och då möter hon en pojke hon känner som åker efter en släde. Han tror inte att hon vågar göra likadant, men det vill minsann Lisabet visa honom att hon kan. När nästa släde kommer hoppar hon på och först känns det roligt men efter en stund är det långt från stan och Alva har snart handlat klart. En mycket fin bok med underbara bilder av Ilon Wikland! I Jul i Bullerbyn får vi följa alla julförberedelser med pepparkaksbak och när de hugger julgran. Jag tycker att den är väldigt mysig att läsa och den ger verkligen den rätta julkänslan. Jul i stallet handlar om en mamma som berättar för sitt barn om den första julen. En väldigt fin bok som jag rekommenderar er att läsa under december!

Sunes jul av Anders Jacobsson och Sören Olsson är den roligaste julboken jag vet! Jag älskar att läsa om Sune och hans familj och i den här boken får vi följa dem under december. Det är en perfekt bok att läsa tillsammans med familjen under julen. 

Förra året började jag läsa julboken Let it snow av John Green, Mauren Johnson och Lauren Myracle, då fastnade jag inte riktigt för den. Nu ska vi läsa den till min bokcirkel så jag fick ge den en andra chans och jag tyckte faktisk att den var ganska bra. Boken består av tre julberättelser av tre författare som liksom vävs samman. Det handlar om en snöstorm, cheereleaders, en minigris, kärlek och jul! 

Jul i Stora Skogen är en adventskalenderbok av Ulf Stark och Eva Eriksson. Den handlar om djuren i Stors Skogen som väntar på att tomten ska komma. En mysig och julig bok!


Ett starkt julläsningstips för ungdomar och vuxna är Fredrik Backmans julhistoria Ditt livs affär som jag läste bara för några dagar sedan. Den är så fint berättad och får en att tänka efter på vad som är viktigt i livet. Det är en kort bok som innehåller mycket!


Det var alla mina boktips för den här gången. Har du ett tips på en bra julbok får du gärna dela med dig av det  kommentarsfältet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar