onsdag 12 juli 2017

Halva året har gått

Halva året har gått och jag har sett att en del bokbloggare har gjort en tag om årets läsning hittlills. Det vill jag också göra. De olika bokbloggarna har haft lite olika frågor, men jag valde att använda samma frågor som Lexie på bloggen Tusen sidor. Hoppas ni gillar det!

1. Årets bästa bok hittills
Det är omöjligt att säga en, Ordbrodösen, Vitormen, Astrid Lindgren och Godnatt mister Tom kvalar alla in där!


2. Årets bästa uppföljare hittills
Rimligt lyckade ögonblick, Sagasagor: Fiffiga kroppen och finurliga knoppen samt Hemligt: Jördis hjärta Harry - fina böcker alla tre som har varit lika bra eller bättre än de tidigare böckerna.

3. En ny bok du inte läst än, men vill läsa
Tre saker jag inte vet om dig av Julie Buxbaum är en nu bok jag länge velat läsa! Får ta tag i det snart!

4. Mest efterlängtade bok som ges ut under årets andra halva?
Det måste väl ändå vara Maran, den nionde PAX-boken. Tänk att vi snart kommer få veta hur det slutar! Iiiii! Men jag längtar också efter Anna Ahlunds nya bok Saker ingen ser som ges ut i augusti, jag tror den kommer vara underbar!

5. Största besvikelsen
Tappa greppet, den hade inte samma känsla som de tidigare böckerna av Katarina von Bredow. Jag gillade fortfarande boken, men författaren har skrivit så mycket bättre böcker innan.  

6. Störst överraskning
Hmm... svår fråga. Jag tror nog att det är Börja skriva! av Annika Nasiell och Maria Ström som jag läste på flyget på väg hem från Mallorca i våras. Det är en väldigt kort bok med skrivtips och jag blev otroligt inspirerad av den! Även Godnatt mister Tom överraskade mig då det är en klassiker som jag inte trodde att jag skulle gilla så mycket, med jag älskade den!

7. Ny favoritförfattare (debutant eller ny för dig)
Anna Arvidsson som har skrivit Ordbrodösen är helt klart en ny favoritförfattare. Hennes debutroman var underbar!

8. Nyaste fiktiva crushen
Jag tror aldrig jag riktigt haft en fiktiv crush, förutom Etienne i Anna och den franska kyssen som jag läste förra sommaren, tror jag. Men jag har ingen fiktiv crush i någon av böckerna jag läst i år.

9. Nyaste favoritkaraktären
Jag gillar Jördis i Elin Lindells böcker, Linn i Tiseltankar, Lycke-Marie i Vitormen och Harry, Ron och Hermione i Harry Potter-böckerna.

10. En bok som fick dig att gråta
Jag gråter sällan till böcker, trots att jag gråter ofta. Men Godnatt mister Tom var nog den bok som gjorde mig mest vemodig.

11. En bok som gjorde dig glad
En bok? Måååånga böcker har gjort mig glad i år! Vitormen gjorde mig glad eftersom att jag längtat efter den länge! Hemligt: Jördis hjärta Harry gjorde mig glad eftersom att den var så rolig att läsa, även Rimligt lyckade ögonblick var otroligt rolig!


12. Favoritfilm baserad på en bok du sett i år
Helt klart Everything everything (eller Ingenting och allting som den heter på svenska)! Fast det är nog den enda filmen baserad på en bok jag sett i år. Jag tittar sällan på film, men när de är baserade på böcker jag har läst gör jag det gärna. Everything everything var fantastiskt bra som film!

13. Favoritrecension du skrivit i år
Min recension av Om jag var din tjej är jag väldigt nöjd med eftersom att jag tyckte att jag fick fram mina tankar om boken väldigt bra. Jag tycker också att recensionen blir väldigt intressant att läsa då jag börjar den med ett betydelsefullt citat ur boken. Måste verkligen fortsätta ha citat i mina recensioner! Rimligt lyckade ögonblick gillar jag också min recension av, jag kommer ihåg att den var svår att skriva men jag blev ändå väldigt nöjd med resultatet. Det finns alltid bra saker att säga om PAX och min recension av Vitormen också en av mina favoritrecensioner i år!

14. Den vackraste boken du fått eller köpt i år än så länge 
Vitormen, återigen! Den är glittrig och jättefin! Älskar omslaget till Ordbrodösen också!


15. Vilka böcker måste du läsa innan året är slut?
Jag skulle gärna vilja läsa klart After-serien och Harry Potter, det är två bra serier jag har påbörjat under året! Sedan vill jag gärna läsa Fyr 137 av Ingelin Angerborn, Älvsommar av Mårten Sandén, Anrop från inre rymden av Elin Nilsson, Tre saker jag inte vet om dig av Julie Buxbaum, Halsen rapar, hjärtat slår av Emma och Lisen Adbåge och Simone av Denise Rudberg. Av de böcker som kommer ut snart är jag mest taggad på att läsa Saker ingen ser, Maran och Karta för förälskade & andra vilsna.

Och det var allt! Jag tyckte det var jätteroligt att skriva den här tagen! Hoppas du uppskattade den!

2 kommentarer :

  1. Eeek! Vad fort tiden går! Fint att använda böcker man läst som tillbakablickar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tiden går oerhört fort! Tänk att man hinner med att läsa då många bra böcker!

      Radera