torsdag 14 maj 2015

Fabians ängel - Recension

"Fabians ängel" är skriven av Lena Stenbrink och passar bäst för ungdomar mellan 12-15 år.

Fabian är en vanlig kille som är lite blyg och vågar inte göra så mycket. En dag när han är på skejtarklubben blir några äldre killar arga på honom och tvingar upp Fabian på den största rampen. När han tillslut åker ner råkar han få med sig en av killarna och de faller ner. Då blev de såklart ännu argare och Fabian blir jagad. Han springer och springer och när han skulle gena genom tågstationen händer något, något speciellt, något som har med en ängel att göra och något som kommer att förända Fabian.

Ebba är en tjej som är ganska liten i kroppen och en osäker person. I hennes liv är det handbollen och bästisen Lovisa som gör henne glad. Plötsligt vill inte Lovisa vara med Ebba längre och då blir allt bara sämre och sämre. När hon inte har Lovisa att gömma sig bakom börjar alla reta henne ännu mer. Det enda roliga i livet är handbollen men när tränaren slutar börjar handbollskompisarna också vara dumma. De passar inte Ebba längre och pratar aldrig med henne. Nu känns inte livet värt att leva längre, hon skulle lika gärna kunna försvinna.

Fabian och Ebba går på samma skola, men dem känner inte varann, ännu.

Jag tyckte boken var väldigt bra och rolig att läsa och alla ungdomar kan nog relatera till den. Den passar för alla, vare sig du är tjej eller kille. Boken är verkligen värd att läsa och jag tror även att den skulle passa för de som inte brukar läsa böcker. Jag ger "Fabians ängel" 3 av 5 ugglor.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar