lördag 23 maj 2015

Helgens läsning

Under den här helgen har jag hunnit läsa ut "Vi ses i obsan", av Cilla Jackert. Det är en mellanåldersbok som utspelar sig i Stockholm. Boken handlar om Annika vars lillebror föds förtidigt, då får hon ta han om sig själv under sommarlovet. I obsan möter hon då Kaja och hennes gäng som utmanar Annika på sanning eller konsekvens, fast utan sanning. "Vi ses i obsan" rekommenderar jag som sommarläsning.
 
En annan bok jag har läst ut under helgen är "Om stenarna kunde tala", av Magda Eggens. Den handlar om när Magda, en jude som överlevde andra världskriget, kommer tillbaka till platserna där allt hände för 50 år sedan. Det är en väldigt gripande bok som är viktig.
 
Vad jag ska läsa nu är jag lite osäker på. Jag kanske ska försöka mig på "Skuggan över stenbänken", av Maria Gripe som mamma tycker att jag ska läsa eller "Det händer nu", av Sofia Nordin som jag lånade på biblioteket för några dagar sedan. Jag vet i alla fall att jag tänker läsa lite om Pippi Långstrump eftersom att hon fyller 70 år i år!
 
 
Vad ska du läsa i helgen?

1 kommentar:

  1. Jag älskade Skuggan över stenbänken när jag läste den :) Har köpt den för att kunna läsa om nån gång :)

    SvaraRadera