fredag 13 november 2015

Praovecka på TioMedia

Den här veckan har jag praoat på TioMedia som ger ut tidningen Nöjesliv/Hemmaliv och Businesslife. Det har varit jätteroligt och lärorikt!


På måndagen hade vi först ett morgonmöte där dem anställda berättade vad de hette och vad som var deras arbetsuppgifter. Jag och min kompis som också praoade där fick leta upp en positiv kommande händelse i Eskilstuna för att skriva en artikel till deras hemsida. Vi skrev om julmarknaderna som kommer att vara under adventshelgen som de sedan la ut på deras hemsida etuna.se Efter lunchen fick vi gå till en skoaffär som heter Nilson shoes och intervjua dem om deras produkter. Sedan skrev vi en artikel om det.
På tisdagen skrev vi klart artikeln om Nilson shoes och fixade med bilderna. Vi fick också gå till 21:an och fylla på med tidningar i deras tidningsställ. För att de skulle få mer översikt vad ungdomar gillar för typ av kläder fick vi skriva en text om mode för ungdomar. Vi gick också och tog kort på de typerna av kläder i affärer. Efter lunchen gick vi till Kahls, en kaffebutik och intervjuade dem.


På onsdagen och torsdagen ar jag tyvärr sjuk.


Idag arbetade vi med mingel-frågor till tidningen. Vi frågade folk och tog kort på dem. De bjöd oss på lunch på restaurangen Grekiska kolgrillsbaren, det var jättegott men jag blev så mätt. På eftermiddagen tackade de av oss med diplom och vi fick en present.

Det här var en jätterolig vecka och jag har lärt mig mycket! Det bästa var att jag fick göra saker jag tycker är kul, skriva! Personerna jag träffade var också så snälla och trevliga! Dock var jag sjuk två dagar, jättetråkigt. Jag har inte varit borta från skolan en enda dag den här terminen, och så blir jag sjuk nu. Men det har ändå varit en grym vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar