torsdag 5 november 2015

Vargskräck - Recension

Vargskräck är en hundeckare som passar bäst för barn mellan 9-12 år. Boken är skriven av Jeanette Bergenstav och utgiven hos Idus förlag. Du hittar boken på Adlibris eller Bokus.

Flingan är 11 år och älskar hundar, hon har en egen pudel som heter Buffy. När hon är ute på en promenad i skogen med sin hund hittar de ett blodigt köttstycke. Vem är det som lägger ut det i skogen? Efter det börjar det hända mer och mer konstiga saker. Det går rykten om att en livsfarlig varg går lös i staden och att "häxan" matar den. Flingan och Buffy hamnar mitt i ett äventyr på liv och död.

Jag tycker verkligen att det är kul med en hundbok, eftersom att det är lite nytt och det finns så många hästböcker. Den här boken rekommenderas verkligen till dig som gillar hundar och mysterier, eller bara vill läsa en spännande bok. Boken var lättläst och verkligen välskriven. Att det aldrig blev tråkigt att läsa var nog det bästa med boken. Den var händelserik och spännande från första sidan. En sak som gjorde att man ville läsa vidare var att författaren använde sig av så kallade clifhangers, att hon slutade kapitlen när det var som mest spännande. Ibland kunde det till och med bli lite läskigt. Jag gillar också den röda tråden genom hela boken med hur alla olika saker hänger ihop. Det gör verkligen handlingen ännu bättre Jag tycker att omslaget och titeln på boken passar väldigt bra till handlingen.

Jag ger Vargskräck av Jeanette Bergenstav 4 av 5 ugglor.
1 kommentar:

  1. Vilken supersöt bokblogg. Väldigt härlig. :)
    Har du gjort en läslista för november?
    Läser själv I Love my blog. Och planerar läsa många böcker nu i mörkret.

    SvaraRadera