onsdag 14 december 2022

Den sista adventskalendern

Jag har läst och tyckt mycket om alla Jenny Fagerlunds böcker. Speciellt gillar jag hennes julbok 24 goda gärningar och därför ville jag såklart läsa den nya julboken Den sista adventskalendern. 

Boken handlar om Petra vars syster nyligen dött. Hennes föräldrar är också bortgångna och nu är det bara Petra och hennes systerdotter Charlie kvar. Allt har rämnat och de kan inte längre stanna kvar i Stockholm. Av någon märklig anledning ägde Petras föräldrar en lägenhet i Nyponviken. Det blir dit Petra och Charlie åker. Lägenheten ligger i anslutning till en handelsträdgård och de blir varmt välkomna av de som jobbar där. Petra får en adventskalender som verkar vara gjord av Lily som var byns konstnär men nu är död. Varje dag öppnar Petra en ny lucka och genom kalendern lär hon känna byn. Men hemligheterna bakom adventskalenderns luckor verkar vara mycket större än hon först trott. 

Den sista adventskalendern är en berättelse och hemligheter och familjehistorier. Berättelsen är mysig, julig och miljöerna är perfekta för en feelgoodbok. Den innehåller växter och bakverk som förstärker feelgoodkänslan. Jag gillar också att det inte bara är en glittrande berättelse. I bakgrunden finns sorg och svärta som fördjupar känslan i boken. Man kommer nära karaktärerna och får känna det dem känner. Dock fanns det en del korrekturfel i boken som störde läsningen något och av någon anledning fångades jag inte helt av boken. Det är helt klart en mysig feelgoodberättelse men den nådde inte riktigt hela vägen. 

Med det sagt skulle jag ändå rekommendera Den sista adventskalendern till den som vill läsa en mysig julbok!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar