tisdag 7 april 2015

Läst i mars

Mars har varit en bra läsmånad för mig, jag läste åtta stycken böcker och alla var väldigt bra! Jag har även varit med om många roliga bokrelaterade saker denna månaden. Jag har varit på ett bokcafé och vi pratade om boken Avblattefieringsprocessen. Det roligaste som hände under månaden var helt klart bokkollot. Vi hade verkligen jätteroligt och jag längtar tillbaka dit, här kan du läsa mer om bokkollot. Men nu ska ni få veta vilka böcker jag läste i mars.

Först läste jag del 1 av PAX, "Nidstången", av Ingela Korsell och Åsa Larsson. Den läste jag eftersom att Ingela Korsell skulle vara på bokkollot och jag villa vara förbered. Den var även väldigt bra. Sedan läste jag också "Grimmen" som är del 2.

Nästa bok blev "Ballongfararen", av Mårten Sandén som är den 16:de delen i Petrinideckarna. Innan den var utgiven fick jag och min bokklubb provläsa boken och komma med synpunkter. Så det var riktigt roligt att läsa den färdiga boken och jag tyckte lika mycket om den nu! det kommer att komma en recension på boken snart.

Jag skrev ett blogginlägg om att jag saknar böcker för de som är mellan barnböcker och ungdomsböcker (precis som jag är nu) och frågade efter tips på böcker. Då fick jag tipset att läsa Moni Nilssons böcker och då läste jag de som jag inte hade läst innan. "Klassresan" och "Malin+Rasmus=sant" och de var verkligen jättebra skrivna. Jag gillade dem mycket och de passade bar för min ålder.

Sedan läste jag "Skuggan i fönstret", Annika W. Mattson, det var en spännande bok som hade lite övernaturligt i sig. Det kommer en recension på den inom kort.

Genom appen Readly som jag kommer skriva mer om senare här på bloggen hittade jag boken "Den första flickan skogen möter", av Moa Eriksson Sandberg. Det var också en sådan där jättebra bok som passade min ålder och smak väldigt bra!

Den sista boken jag läste i mars var "Fabians ängel", av Lena Stenbrink. Det var en vardaglig ungdomsbok som hade lite spänning i sig och jag gillade den. Det kommer komma en recension på boken snart.

I april kommer det nog inte hända så många bokrelaterade saker, det enda jag kan komma på är att jag ska på bokcafé. Jag kommer att läsa boken "Jag ger dig solen", av Jandy Nelson eftersom att vi ska prata om den på bokcafét och sedan vill jag läsa fler av Lena Stenbrinks böcker eftersom att hon är granne till mig. Jag har lånat några böcker på biblioteket som förmodligen också kommer att bli lästa!2 kommentarer:

  1. Vad roligt att du gillade Moni Nilssons böcker! Och ja juste, Den första flickan skogen möter är ju helt perfekt! Tyckte mycket om den när jag läste - du har inte tänkt läsa fortsättningen? Den har jag inte hunnit med än ....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, jag har läst Flickan i de vindlande gångarna som är en fristående fortsättning på boken. Jag har också tänkt att läsa Paris, Lola och jag som är en annan bok av Moa Eriksson Sandberg och verkar passa för min ålder.

      Radera