onsdag 29 april 2015

Läst i april

I april har jag läst sex stycken böcker, de har varit bra böcker som jag rekommenderar.

Först läste jag "Flickan i de vindlande gångarna", av Moa Eriksson Sandberg som är en fristående fortsättning på "Den första flickan skogen möter". Den var väldigt bra och spännande, boken ínnehöll både vardagliga funderingar om exempelvis puberteten och lite övernaturligt.

Eftersom att vi skulle prata om boken "Jag ger dig solen", av Jandy Nelson på ett bokcafé så läste jag den boken också. Det är en ungdomsbok som innehåller både sorg, glädje och kärlek. En väldigt bra bok som jag snart kommer recensera.

"J hjärta J", av Lena Stenbrink blev nästa bok. Den handlade om Jonte som är kär i en tjej som heter Jenny. Den här boken passar bäst för barn mellan 6-9 år och jag läste den mest för att författaren bor granne med mig. Men jag tror att jag skulle ha gillat den mycket när jag var lite yngre. Av samma författare läste jag "Töntiga Tobias och killgänget", den handlade om en kille som kommer till en ny klass där han blir retad. Det killgänget gjorde mot Tobias i boken var ren mobbning och jag blir verkligen frustrerad av att läsa sådant eftersom att jag vet att det förekommer i verkliga livet också. Men det var i alla fall tur att boken slutade lyckligt.


Jag fick ju del 3 och 4 av bokserien PAX hemskickade (det kan du läsa mer om här) och därför har jag läst en av dem under april. Jag läst dem "Mylingen" och "Bjäran" som är skrivna av Ingela Korsell och Åsa Larsson. Det är urban fantasy böcker som är spännande och läskig, jag kommer snart att recensera dem!


I maj ska jag nog läsa böckerna som ligger i min läshög och kanske några andra böcker som står på min läslista.


1 kommentar:

  1. Jag ger dig solen är den bästa boken jag läst hittils i år! :)

    SvaraRadera