torsdag 2 april 2015

Författare och karaktärer - PAX-veckan

Vi fortsätter med Pax-veckan och idag tänkte jag berätta lite mer om de olika karaktärerna och om de som har skrivit böckerna.

Alrik är storebrorsan som är väldigt beskyddande mot sin lillebror. Han tänker mycket och är lite mer försiktig än Viggo. Han gillar även hundar. Alrik menar alltid väl men det blir ofta missförstånd.

Viggo är lillebrorsan som ofta gör först och tänker sedan och då blir det lite fel. Han kan inte hålla fingrarna i styr och är en bra ficktjuv. Viggo försöker verka tuff men innerst inne är han väldigt känslig. Han är även kaxig, snabbtänkt och smidig, bra på parkour.

Estrid är en av väktarna till biblioteket och bra på att slåss. Hon och Magnar är uppvuxna som fosterbarn och hon kan verka lite sur ibland. Men hon är alltid på Alrik och Viggos sida. Dessutom kan hon lägga orakelkort och se in i framtiden ( men hon får en grym huvudvärk efteråt).

Magnar är Estrids bror och den andra väktaren till biblioteket. Han är hur snäll som helst och bakar världens godaste äppelmunkarna. Han har koll på alla böcker i det hemliga magiska biblioteket och kan tyda texterna. Dessutom är det han som torkar och samlar magiska växter och örter. Estrid och Magnar är även trädgårdsmästare på Gripsholms slott.

Laylah och Anders är fosterföräldrarna som bröderna bor hos. De är snälla och försöker vara glada. De tycker att alla förtjänar en andra chans och vill hjälpa Viggo och Alrik. Laylah är glad och skrattig och hon har jättelångt svart hår i en fläta. Hon jobbar som tandläkare. Anders har rakat huvud och skägg, han har en egen firma som lagar olika saker.

Simon är den dumma killen på skolan som är kung i klassen och startar bråk med Alrik och Viggo. Han är en fegis och en riktig mobbare som inte står upp för det han har gjort, utan skyller på alla andra.

Träslöjds-Thomas är pappa till Simon och jobbar som träslöjdslärare. Han tror på allt hans son säger även fast det inte är sant. Man blir väldigt arg på Thomas eftersom att han inte tror Viggo och Alrik.

Pax-böckerna är skrivna av Ingela Korsell och Åsa Larsson och bilderna är illustrerade av Henrik Jonsson. I slutet av veckan kommer ni att få läsa en intervju med Ingela Korsell så henne kommer ni att få rätt bra koll på. Men Åsa Larsson och Henrik Jonsson tänkte jag skriva lite om nu.

Åsa Larsson har tidigare skrivit spänningsböcker  för vuxna och PAX är hennes första böcker för barn och ungdomar.

Henrik Jonsson har illustrerat PAX-böckerna och är sedan innan serietecknare. Han har tecknat bland annat Batman.

En bild på författarna från boken.

Läs mer om Pax och författarna här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar