fredag 10 juli 2015

Spanien, läsning och nylånade böcker


Hej! I natten till torsdag kom jag hem från Spanien och under den tiden har jag haft tidsinställda inlägg här på bloggen.

I Spanien var det varmt! Vi var först tre dagar i Barcelona, där gick vi mest runt och tittade på saker och åkte sightseeingbuss. Sedan var vi på kusten ovanför Costa Brava, i en vecka. Där solade vi och badade mest och jag läste, i skuggan. Jag läste Josephine Bornebuschs "Född fenomenal" och "Vi på Saltkråkan", av Astrid Lindgren. Den sistnämnde kanske du tror är en barnbok men jag tycker den är jättebra fortfarande, jag blir alltid nostalgisk av Astrid Lindgrens böcker. Men den här boken rekommenderar jag verkligen till sommarläsning. Den passar även för de över 13 år också då man får läsa 19-åriga Malins tankar i sin dagbok blandat med alla bus som Pelle, Tjorven och Stina hittar på. En väldigt mysig och rolig bok. "Född fenomenal" var också en bra ungdomsbok som var skriven som en dagbok. Den passar suveränt för en slö sommardag!


Costa Brava
Barcelona
På tal om böcker så fanns det faktiskt en bokhandel (det var en affär som innehöll böcker, tobak och ryggsäckar, inte bästa blandningen om du frågar mig. Men men, den hade ju böcker) precis utanför hotellet. Där hittade jag PAX- böcker!

Igår var vi mest bara hemma och packade upp och så. Då kom jag på att mina sommarböcker nästan var slut (vilken katastrof va?!). Så jag och min lillebror cyklade till biblioteket och lånade lite nya böcker. Jag hade en lista på några böcker jag ville låna men hittade bara några av dem så det blev lite spontanlån också. Jag bara tog några böcker som verkade bra och så somriga ut. Visst skulle det vara kul om någon av dem blev en riktig favorit?! Men vi får se, jag testar att läsa dem och om jag inte tycker de är bra så lägger jag ifrån mig dem. Sådan är jag, om jag inte gillar boken finns det ingen anledning att läsa den. Jag vill hellre läsa en bok jag gillar än att tvinga mig igenom en dålig bok. Men de här böckerna lånade jag:
  • Paris, Lola och jag, av Moa Eriksson Sandberg
  • Anna och den franska kyssen, av Staphanie Perkins
  • Sommaren då jag blev vacker, av Jenny Han
  • Fritt fall, av Gull Åkerblom
Jag är mest spänd på Paris, Lola och jag eftersom att jag har gillat andra böcker av Moa Eriksson Sandberg mycket. Dock blev jag lite förvånad på hur tunn boken var och hur lite text det var på varje sida, men jag hoppas den är bra ändå. Anna och den franska kyssen har jag läst mycket om på andra bokbloggar, så jag får hoppas att den är lika bra som de säger. De andra två böckerna har jag aldrig hört talas om, men de verkade bra, så vi får väl testa. Just nu tycker jag det är kul att läsa om kärlek och det är nog därför jag valde de här böckerna.

Nu fortsätter sommaren och jag kommer inte ha så stor möjlighet att blogga under de närmsta veckorna men jag ska försöka lägga ut 1-2 inlägg varje vecka. Ha en fortsatt trevlig sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar