lördag 25 juli 2015

Systrar i jeans Andra sommaren - Recension

Förra sommaren läste jag Systrar i jeans och den här sommaren blev det andra boken i serien; Systrar i jeans Andra sommaren, av Ann Brashares. Det är en ungdomsbok som är väldigt somrig. Jag rekommenderar att läsa böckerna i ordning.

När det blir sommar tas de flygande jeansen fram igen. Mycket har förändrats sedan förra sommaren, men Lena, Bridget, Carmen och Tibby är fortfarande bästa vänner och beredda på en ny sommar. Men sommaren blir nog inte riktigt som de tänkt sig.
Lenas känslor för den grekiske Kostos har inte svalnat än, men det sägs att han har en ny tjej.
Briget vill ta reda på mer om sin döda mamma och reser till staden där hennes mamma växte upp. Genom lögner jobbar hon hos sin mormor men inte som sig själv utan kallar sig för Gilda.
Carmen har alltid bott tillsammans med sin ensamstående mamma. Men när mamman träffar en kille blir hon avundsjuk och känner sig bortglömd. Men det värsta av allt är att hennes mamma "lånar" jeansen utan att fråga.
Tibby går på college och där blir det många nya människor att lära känna. Genom det lär hon sig att inse vilka som faktisk är hennes riktiga vänner.

Åh, jag älskar den  här boken! Den är så full med olika känslor som glädje, sorg, kärlek, vänskap och avundsjuka. Jag var lite orolig att den andra boken inte skulle vara lika bra som den första men så var det inte alls och översättningen var jättebra gjord. Det här är en riktigt somrig, härlig bok som alla bara måste läsa! Det är lätt den bästa boken jag har läst det här året! Vad mer kan man säga? Den är bra skriven, fantastisk, man blir glad av den och har en väldigt bra handling! Jag ger Systrar i jeans Andra sommaren 5 av 5 ugglor!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar