torsdag 1 december 2016

Läst i november

November började med ett härligt läslov, fullt av läsning och recensionskrivande. Sedan dess har jag publicerat recensioner och intervjuer på alla Augustnominerade böckerna i barn- och ungdomskategorin! Jag hoppas ni har gillat dem! Resten av november har varit full med skolarbete, dans, nationella prov, gymnasieångest och julpepp. Men trots allt en bra månad som avslutades med en mysig adventshelg och Augustgalan! Inte den bästa läsmånaden dock.

Jag började månaden med att läsa Ormbunkslandet, av Elin Bengtsson som var en av de nominerade till Augustpriset. Den handlar om Margit som hoppar av gymnasiet och flyttar till Malmö. Man får följa både hennes nya upplevelser där och hennes förflutna med sin speciella relation med brodern Mika. En bok som överträffade mina förväntningar och faktisk var väldigt bra!

Sedan har jag också läst ungefär halva VirtNet-spelen Nivå: Dödlig, av James Dashner. Den skulle vi läsa till Book Worms, bokklubben som jag är med i på biblioteket. Den är skriven av författaren till Maze Runner och handlar om en framtid där unga lever största delen av sina liv i en virtuella värld som kallas för VirtNet. Det var inte riktigt min typ av bok och jag tyckte inte jättemycket om den, men om man gillar framtidsdystopier skulle man säkert tycka om den!

Jag fick en bok skickad till mig av bokförlaget Opal för ett tag sedan. Den heter Blodvittring och är skriven av Staffan Cederborg. Jag har inte hunnit läsa den på grund av en massa andra recensionsexemplar och Augustnominerade böcker, men nu var det dags! Jag trodde att den skulle vara läskig och hade inte alls höga förväntningar på den, men blev totalt överraskad! Den hade en sjukt spännande och intressant historia och jag tyckte mycket om den. Jag ska försöka recensera den. Snart. Men det har varit väldigt mycket recensionsskrivande den senaste tiden, så jag har försökt att ta en liten paus. Jag vill ju inte trötta ut mig så att det inte blir roligt längre. Men om någon vecka kommer recensionen säkert ut och då får ni veta mer om vad jag tyckte!

Jag gjorde läslovsboken på biblioteket, det gick ut på att man skulle läsa 2-4 böcker under läslovet och skriva lite kort om dem. Det gjorde jag och som belöning fick jag välja en bok. Jag tog Jag vill inte möta världen i tårar, av Sara Wikman. Jag blev inte jätteimponerad av den, men den var väl helt okej. Huvudpersonerna i boken var väldigt långt ifrån mig, det var mycket festande, rökande och sådant som jag inte alls är intresserad av.

Jag smygstartade också lite med julläsningen. Det blev tre Astrid Lindgren-böcker lästa, Jul i Bullerbyn, Titta, Madicken, det snöar! och Jul i stallet. Mysiga böcker som verkligen ger den rätta julkänslan!

Till sist var jag tvungen att läsa Ann-Helén Laestadius första bok Sms från Soppero. Jag älskade Tio över ett och efter att den vann Augustpriset i måndags var jag bara tvungen att springa till biblioteket och låna hennes tidigare böcker. Jag tyckte mycket om Sms från Soppero, den var väldigt bra skriven och handlade för övrigt om en Agnes vilket är kul!
I december tänkte jag läsa en hel del julböcker såklart, men också försöka ta i tu i de böcker jag verkligen, verkligen vill läsa! Bland annat Ingen normal står i regnet och sjunger som jag hört oerhört mycket bra om. Vad ska du läsa i december?

2 kommentarer:

 1. Så mysig boken Jul i stallet ser ut..! Jag brukar läsa Jul i Bullerbyn, och så brukar jag övertala familjen att vi skall se julavsnitten av någon av alla Astrid Lindgrenfilmer. Jag älskar tabberaset i Lönneberga, när man hör Astrid räkna upp allt som fanns på julbordet för folket från fattigstugan, så mysigt. Och Madicken, också en favorit. Och Barna i Bullerbyn förstås.

  Jag har inte hunnit läsa Tio över ett än, men har haft det liggande här länge nu, så under julledigheten skall jag försöka hinna med den. Själv har jag satt ihop en diger lista över vad jag vill läsa i december, men hittills går det ganska trögt ;) Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Astrid Lindgrens böcker är verkligen underbara! Hoppas du gillar Tio över ett också!

   Radera