torsdag 29 december 2016

Mitt år som bokbloggare

2016 var mitt tredje år som bokbloggare, det har varit ett underbart år fullt med en massa roligt! Jag är så glad över allt roligt jag fått göra tack vare den här bloggen och tänker ibland att mitt bästa beslut jag någonsin tagit är att jag började bokblogga i maj 2014. Nu är det här året snart över och jag tänkte att vi skulle titta tillbaka på de bok- och bloggrelaterade sakerna jag gjort under det gånga året.

I februari var jag gästpostare på Barnens bokklubbs ungdomskonto Bokkonfetti på instagram. Jag fick möjligheten att under en vecka vara ansvarig för instagramkontot, där jag tipsade om böcker och la ut olika bokrelaterade inlägg.

Åttonde april släpptes den sjätte Pax-boken Näcken. Då var jag på plats i Mariefred! Jag var inbjuden till en workshop med Pax-trion och hade en fantastisk dag fylld med tipspromenad, böcker, Magnars äppelmunkar och bra människor! Här kan du läsa mitt blogginlägg om dagen.

Bästa Åsa, Ingela och Henrik!
Under våren fick jag skriva för tidningen Hemmaliv, det är en gratistidning som ges ut i Eskilstuna och Strängnäs av TioMedia. Jag fick en hel sida i maj- och juninumret där jag tipsade om böcker. Superkul! Jag kan också avslöja att jag har lite planer tillsammans med dem till nästa år!


Den 4 maj fyllde bloggen 2 år! Då skrev jag det här inlägget och bakade en fin tårta!

I slutet av maj intervjuade jag Alvin från Hagby film som gör filmer av Pax-böckerna. Sedan fick jag komma på deras filmpremiär i september.
Bokmässan!

På sommarlovet läste jag mycket, gick Pax-promenaden, intervjuade Anna Ahlund och var på skrivarläger bland annat!

Jag fick ett jättegulligt brev av två tjejer i som går i trean i början av september. Här bloggar jag om det.

Bokmässan inträffade i slutet på september och det var bland det roligaste jag upplevt i hela mitt liv. En helg då jag fick träffa massor av författare och ägna helt åt det jag gillar allra mest.

Sedan blev jag utsedd till Ambassadör för Augustpriset, vilket har gjort att jag fått gå på Augustminglet, nomineringseventet och Augustgalan. Det har verkligen varit en stor ära och jätteroligt! Under november recenserade jag alla nominerade böcker i barn- och ungdomskategorin och intervjuade alla författare och illustratörer.

Augustgalan med massa fabulösa bokbloggare!

Och det var väl allt! Mycket roligt har jag fått göra tack vare den här lilla bloggen! Det var otroligt roligt att titta tillbaka på allt detta! Jag är så himla tacksam för att jag har fått göra alla dessa saker! Gott nytt år! Hoppas att 2017 blir ännu bättre än 2016!

2 kommentarer:

  1. Vilket år du har haft! Det har varit så skoj att följa din blogg och dessutom fått möjlighet att träffa dig live flera gånger. Hoppas att du får ett fint bokår 2017!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, tack så mycket, Johanna! Jag säger detsamma till dig! Hoppas vi ses snart igen! <3

      Radera