onsdag 28 juni 2017

Perfekt sagofantasy för sommaren

I fantasyserien Äventyren i Sagofallen av Hanna Blixt har hittills utkommit två titlar, Styx märke och Svarta damen. Böckerna är utgivna av Bornelings förlag och finns på Adlibris och Bokus.

Styx märke handlar om Leo och Sofia som på sin flykt från de soldaterna från Styx gömmer sig i en ihåligt ek. Plötsligt kommer de till en annan värld, Sagofallen. Där måste de utföra svåra uppdrag för att bekämpa mörkrets krafter och de måste vara på sin vakt, för de vet inte vilka som går att lita på. Samtidigt utgörs en svår kamp mellan de svarta och vita pjäserna på schackbrädet.

I den fristående fortsättningen Svarta damen återvänder Leo och Sofia till Sagofallen. svarta damen är tillbaka och syskonen måste hinna förstöra Tidens bok innan det är för sent.

Det här är den perfekta sagofantasyn att läsa i sommar! Lagom spännande och händelserika böcker som består av mycket fantasifulla äventyr. Det jag gillade med de här böckerna var att de var väldigt händelsrika, det blev aldrig tråkigt att läsa utan det hände saker hela tiden. Jag tyckte också att böckerna var väldigt spännande. Många kapitel slutade med cliffhangers! Dock gick det ibland lite för fort fram. Sofia och Leo stötte på många svårigheter på sin väg, men sedan var det bara någon sak de behövde göra och så löste det sig. Det kändes nästan lite för enkelt. Men samtidigt hade båda böckerna flera större problem som var spännande att se om de skulle lösa.

Det här var inga böcker jag fastnade för helt, men jag tror att många andra som gillar fantasy skulle gilla dem. Styx märke och Svarta damen får 3 av 5 ugglor av mig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar