tisdag 7 november 2017

PAX målarbok

I samband med boksläppet av den nionde PAX-boken Maran av Åsa Larsson, Ingela Korsell och Henrik Jonsson släpptes också en målarbok! Alla PAX-böcker är fyllda av fantastiska illustrationer av Henrik Jonsson och i den här målarboken kan man själv färglägga bilderna!

Har man läst PAX-böckerna och är lika PAX-frälst som jag så kommer man definitivt att älska målarboken. Där stöter du på alla karaktärer ur böckerna och får chansen att färglägga bilder från böckerna i serien. I målarboken finns bilder ur de fem första böckerna i serien och boken är också uppdelad i olika delar utifrån de olika böckerna. Vid nästa boksläpp kommer en till målarbok med bilder från de fem sista delarna i serien. Bilder man sett tidigare finns med, men det är också en del nytt. 

Jag tycker att målarboken är väldigt fin och jag gillar att den har tjock hårda pärmar som gör att den är som en riktigt bok. Det bästa med målarboken är att man får återuppleva böckerna på ett nytt sätt. I målarboken finns både bilder och lite text ur böckerna eller om de olika sakerna man kan rita. Jag tycker att texten verkligen ger den rätt känslan till bilderna som bilderna ger i de vanliga böckerna. 

Det är roligt att Henrik Jonsson får ta plats i och med den här boken! Hans fantastiska illustrationer förtjänar verkligen en hel bok, de är så otroligt fina! Jag skulle säga att PAX Målarbok är en perfekt julklapp till en PAX-älskare eller till någon som man vill ska börja läsa PAX! 

En bild ur Nidstången som jag börjat färglägga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar