lördag 1 maj 2021

Läst i april

April lider mot sitt slut och vi får hoppas att det blir vår på riktigt i maj. Jag ser fram emot att sitta ute och läsa i solen. Min läshög växer sig större och större och det finns många böcker jag ser fram emot att läsa! En hel del bra böcker blev lästa i maj och de tänker jag berätta om nu. 

Ellens val - Kärleken av Helena Dahlgren är andra delen i serien om Ellen. Jag har lyssnat på båda som ljudböcker och tyckte de var väldigt mysiga. Det är historisk feelgood om Ellen som kommer till Ljungsala. I den här andra boken börjar hon läsa litteraturhistoria på universitetet. Det är supermysiga böcker som verkligen rekommenderas! Två nya delar kommer i sommar och de är skrivna av Moa Eriksson Sandberg.

Min storslagna död av Jenny Jägerfeld är uppföljaren till Mitt storslagna liv. I den här boken har Sigge hittat sig till rätta i Skärblacka och får frågan om att vara med i några klasskompisars hiphop-crew. Det är en underhållande bok om vänskap och identitet. 

Inte din baby av Seluah Alsaati läste jag då den är nominerad för bästa debut till Slangbellan. Det är en ungdomsbok som verkligen använder sig av ungdomsspråk och förortssvenska. Jag tyckte att berättelsen var intressant men tyckte det störde att den var skriven så mycket med talspråk. Dock tror jag att den skulle uppskattas av många ungdomar.

Fardus och Malte - Papegojkaoset av Camilla Ceder och Hanna Granlund är en bok för barn 6-9 år. Den handlar om kompisarna Fardus och Malte som måste få bukt på papegojan Malte fått. En rolig och spännande berättelse att läsa högt eller läsa själv.

Dikter för unga är en ny samling dikter som ges ut av Ordalaget bokförlag. Jag tyckte den innehöll ett bra urval av både nya och gamla dikter och hittade flera nya favoriter.

Hemma i mitt hus av Gabi Frödén är en bok för barn där man får följa Lou genom årets alla årstider och läsa om allt som händer i huset där hon bor. En väldigt fin vardagsskildring med fina illustrationer.

Du är min Bobby Jean av Yrsa Walldén var månadens bokcirkelbok med Unga läsare. Det är Yrsas tredje bok och den här gången skriver hon om Hedda som sticker från sin mammas begravning för att komma bort från allt det jobbiga. En sorglig bok som ändå innehåller hopp om framtiden.

Vilken var den bästa boken du läste i april?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar