tisdag 4 maj 2021

Agnes bokblogg 7 år - 7 böcker från mina 7 år som bokbloggare

Idag är det den fjärde maj och sju år sedan jag startade min bokblogg. Det har varit roliga år fyllda med massor av läsning och många roliga upplevelser. Jag tycker verkligen att det är det roligaste som finns att läsa och skriva om böckerna jag läser. Jag hoppas också att mina boktips når ut till många och ger läslust. I vanlig ordning bakade jag en kaka för att fira bloggens födelsedag. Den här gången blev det en kladdkaka med kokostosca som var supergod. Men jag tänkte också uppmärksamma dagen med att skriva om sju böcker från mina sju år som bokbloggare.

Den första boken jag recenserade på min blogg när jag startade den 2014 var Rubinröd av Kerstin Gier. Det var första delen i en trilogi och handlar om att kunna resa i tiden. Jag minns att jag gillade boken men det blev aldrig av att jag läste de andra böckerna i trilogin. Något roligt jag gjorde i början av mitt bokbloggande var att jag ibland ritade en teckning inspirerad av boken jag läst vilket jag också gjorde med Rubinröd.

Ett år senare läste jag Jag ger dig solen av Jandy Nelson. En ungdomsbok som många har som favoritbok. Jag har för mig att vi läste den till en bokcirkel jag var med i. Man får följa tvillingarna Noah och Jude i två olika perspektiv där man i det senare tidsperspektivet förstår att något hänt som förstört deras relation. När jag läste den tyckte jag att den var lite svår att hänga med i även om jag gillade berättelsen men jag tänker att jag kanske skulle gilla den ännu mer om jag läste den nu när jag är lite äldre. 

2016 började jag skriva för tidningen Hemmaliv som gavs ut i Eskilstuna. En av de första böckerna jag recenserade var Släppa taget av Katarina von Bredow som är en av mina favoritförfattare. Jag försökte alltid väva in något om läsning i min recensioner och tyckte det var väldigt roligt att skriva för en tidning. Just den här boken var speciell eftersom den passade mig perfekt då jag kunde känna igen mig mycket i den och läste den i precis rätt tid. 

En bokserie som varit en viktig del av mitt bokbloggande är PAX-serien av Ingela Korsell, Åsa Larsson och Henrik Jonsson. 2017 kom den sjunde delen Vitormen där jag fick ha med en blurb på baksidan. Det är och kommer alltid att vara min favoritbokserie som jag tipsar om till alla. Böckerna har verkligen allt! Jag är också så glad över att få ha varit med på ett hörn genom att testläsa, hjälpa till på boksläppen och intervjua författarna på bokmässan.

Bröderna Lejonhjärta har jag läst flera gånger och det är en lika stark läsupplevelse varje gång. Astrid Lindgren är en av mina favoritförfattare och hennes författarskap kommer alltid att vara viktigt för mig.

Sommaren 2019 började jag boktipsa på radio. En av de första böckerna jag tipsade om var Drömlistan av Julien Sandrel som jag tyckte mycket om. Det är en gripande berättelse om en mamma vars son hamnar i koma efter att ha blivit påkörd av en lastbil. Under tiden hon väntar på att få veta om han kommer att överleva eller inte upplever hon alla sin sons drömmar. En väldigt fin läsupplevelse.

2020 var Pippi Långstrump en viktig bok för mig. Dels skrev jag mitt gymnasiearbete om boken men jag firade också Pippis 75-årsdag med en Pippi-vecka på bloggen. Mina temaveckor jag har haft har varit väldigt roliga att anordna!

Det var fint att se tillbaka på mina år som bokbloggare genom några av alla fantastiska böcker jag läst genom åren. Jag hoppas att ni vill fortsätta följa min blogg! 

2 kommentarer:

  1. Grattis! Har haft Drömlistan på läslistan länge så borde ta tag i den snart! ��

    SvaraRadera
  2. Grattis och bra jobbat! :)

    SvaraRadera