tisdag 4 augusti 2015

Född fenomenal - Recension

"Född fenomenal" är en ungdomsbok skriven av Josephine Bornebusch. 

16-åriga Rut är född fenomenal och fashineras av andra världskriget. Förutom vanliga saker som vad det blir till middag går hennes tankar åt till Andra världskriget och Anne Frank. När klassen ska åka på klassresa bestämmer hon sig att försöka få åka till Amsterdam, där finns ju Anne Franks hus. 

Den här boken var väldigt bra och underhållande. Den känns ganska lättläst och därför tror jag att boken skulle passa även för de som inte är så läsvana. Den är skriven som en dagbok och man får följa med i Ruts vardag. Men tråkigt blir det inte,  många roliga karaktärer ryms i den här boken. Rut som är född fenomenal, läraren Snusk-Hasse och sextokiga Magda. Jag tycker alla ska läsa den här boken, speciellt om du gillar Andra världskriget, men också om du bara vill ha en bra, lättsam och rolig bok. Det är den perfekta boken för en lat sommardag. Den innehåller något för alla kärlek, humor och faktiskt lite fakta.  Jag gillar också boken fina framsida och att den har ett bra format.

Jag ger "Född fenomenal" 4 av 5 ugglor eftersom att det var en väldigt bra bok!

 

2 kommentarer:

  1. Jag började läsa den igår kväll innan jag skulle somna. Det var ett misstag! Det blev många så pass många skratt och fniss så jag blev bara piggare och piggare. Somnade väldigt sent :-) Den här boken påminner om Lotta-böckerna av Merri Vik, pseudonym för Ester Ringnér-Lundgren som jag läste under min uppväxt på 50-60-talet. Det här är det närmaste jag kommit de böckerna som jag älskade så!

    SvaraRadera