söndag 2 augusti 2015

Läst i juli

Oj, vad sommaren har gått fort! Nu är redan juli slut, men vi har ju i alla fall en månad kvar som tur är. I juli har jag hittat på massor med roliga saker, varit ute och rest och varit vid våran sommarstuga. Men det ska vi inte gå in på nu för idag ska jag berätta om böckerna jag läste under den gångna månaden.

I Spanien läste jag två böcker, Josephine Bornebuschs "Född fenomenal" och "Vi på Saltkråkan", av Astrid Lindgren. Född fenomenal var en ungdomsbok som var skriven som en dagbok, den handlade om 16-åriga Rut som anser sig själv som smartare än alla andra. Den var en rolig och bra bok som jag rekommenderar och snart kommer det en recension på den. Astrid Lindgrens böcker är ju alltid bra och Vi på Saltkråkan var inget undantag. Det bästa med den boken var att den hade en så härlig sommarkänsla och att den innehöll mycket olika saker. Både bus som Pelle, Tjorven och Stina hittade på och 19-åriga Malins tankar i dagboken.

Nästa bok jag läste under månaden blev jag lite besviken på, "Paris, Lola och jag" av Moa Eriksson Sandberg. Jag har gillat författarens tidigare böcker och gillat dom väldigt mycket. Därför hade jag nog höga förväntningar på boken. Men jag kommer skriva mer om boken i en recension.

Jag läste även en riktigt bra bok, "Anna och den franska kyssen", av Stephanie Perkins. Det regnade mycket när jag läste den, så jag låg inne i våran sommarstuga på kökssoffan och läste, det var supermysigt! Boken handlar om en tjej som åker till Paris och går på en internatskola. Hon var lite skeptisk mot det från början, men sedan visar det sig vara mycket bättre än hon först trott. Boken var verkligen så bra och härlig. Jag rekommenderar den starkt!

På biblioteket spontanlånade jag en bok som heter "Sommaren jag blev vacker", av Jenny Han. Den var ganska bra och handlade om en tjej och hennes sommar i deras sommarhus. Nu har jag också lånat del två i trilogin som den var första delen av, fast på engelska. Den heter "It´s not summer without you" och verkar bra den också och jag tänkte att det kunde vara bra att träna lite engelska.

Juli var en bra månad fylld med bra böcker! I augusti ska jag läsa fler böcker, jag vet inte riktigt vilka. Just nu har jag inte så många böcker på min läslista. Ha en fortsatt bra sommar så ser vi snart!

 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar