söndag 11 oktober 2015

A-Ö boktagen - Allvar och Besvikelse

Nu börjar jag med de första bokstäverna i A-Ö boktaggen och mer om den kan du läsa här.

A - Allvarlig. En bok du tog på allvar. En bok som tog upp allvarliga ämnen. Du läste den för underhållning, men tog den på allvar.


Jag måste berätta av Magda Eggens. Det är en självbiografi om Magdas tid i koncentratinsläger under Andra världskriget. Det var en väldigt hemsk och sorglig berättelse, alla i hennes familj förutom hon och hennes syster överlevde kriget. En sådan här bok är svår att inte ta på allvar. Jag tror att detta är en väldigt nyttig bok att läsa och jag gillade den även fast den var väldigt hemsk att läsa.


B - Besvikelse. En bok som inte levde upp till dina förväntningar.
Du såg verkligen fram emot att läsa den här boken. Anledningen spelar ingen roll. Men det slutade som en stor besvikelse.

Paris, Lola och jag av Moa Eriksson Sandberg hade jag höga förväntningar på eftersom att jag gillat författarens tidigare böcker jättemycket. Den här boken var skriven på ett annorlunda sätt och det tyckte jag inte om lika mycket. Men den handlar i alla fall om en trettonårig tjej som åker till Paris med sin kompis och hennes mamma. Mer om boken kan du läsa i min recension.

1 kommentar:

  1. Nu fick jag ett väldigt bra lästips. Måste läsa Magda Eggens, Jag måste berätta.

    SvaraRadera