lördag 17 oktober 2015

Lola och pojken i huset bredvid

Lola och pojken i huset bredvid är en ny ungdomsbok av Stephanie Perkins. Författaren har även skrivit boken Anna och den franksa kyssen och den är utgiven på förlaget Modernista. Du kan hitta boken hos Bokus och Adlibris.

Lola gillar mode och att testa olika outfits, livet är för kort för att klä sig likadant varje dag. Hon har ett bra liv med sina två pappor Nathan och Andy, pojkvännen Max och bästisen Lindsey. Men en dag händer det oförutsägbara, Cricket Bell och hans familj flyttar tillbaka till huset bredvid dem. Han som svek henne för två år sedan är nu tillbaka och han verkar gilla henne. Lola är arg på att han gillar henne, hon är ju kär i Max men endå finns det något lockande med Cricket...


Jag gillade den här boken mycket, dock inte lika mycket som Anna och den franska kyssen. Den är så härlig och bra samtidigt som man kan blir irriterad på Lola ibland. Men den har en bra handling och roliga karaktärer. Karaktärerna Anna och Etienne St. Clair från Anna och den franska kyssen är med i boken om Lola! Det är såå kul att de olika böckerna har en anknytning till varann. Stephanie Perkins skriver väldigt bra och jag hoppas att fler av hennes böcker översätts till Svenska. Jag gillar att författaren fick med så mycket olika delar och att Lola inte var som alla andra, hon bytte stil varje dag, hade två pappor och man fick också träffa hennes biologiska mamma som kanske inte var den bästa människan.

Jag ger Lola och pojken i huset bredvid av Stephanie Perkins 4 av 5 ugglor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar