torsdag 29 oktober 2015

Intervju med Clara Henry - Youtubestjärnan och författaren till "Ja jag har mens, hurså?"

Ni har väl inte missat att youtubestjärnan Clara Henry skrivit en bok om mens? Den heter Ja, jag har mens, hurså? och här hittar du min recension. Här kommer en intervju med Clara, hur coolt är inte det?!

Hur skulle du beskriva din bok för de som inte har läst den?
Den är rolig! Informativ! Och sjuuuukt bra att ha i väskan för de gånger något mensigt händer och en ba "hmm, hur skulle Clara gjort här".
Din bok Ja jag har mens hurså? tror jag är en välbehövlig bok för många. Var fick du idén till boken?
Tack! Idén kom när jag började få massa kommentarer varje gång jag pratade om mens på youtube. Det blev sånt ståhej fastän mens inte är konstigt alls. Där någonstans började jag leka med tanken att det behövs böcker om mens.
 
Är det lika roligt att skriva böcker som att göra youtubevideos?
Ja! Jag som älskar att skriva tycker att det är hur kul som helst. Mycket svårare bara, för jag är inte lika van vid det än.
 
Skulle du kunna tänka dig att skriva fler böcker? Vad vill du skriva om iså fall? Ja, nu filurar jag på att skriva något skönlitterärt. Vi får se vad det blir.

 
Hur får man mensen att inte vara så pinsam och jobbig?
En pratar om den. Verkligen. Den måste bli något som alla kan prata om när som helst för att det ska sluta vara något pinsamt. Sen är den iofs jobbig för många, men två Alvedon och en Ipren räddar mig sjukt ofta.
 
Varför tror du att det är många som inte vågar prata om mens öppet och vad ska man göra åt detta?
Vi är så hjärntvättade att vi inte ska prata om den. Att den är äcklig och att vi ska hålla den för oss själva. Då är det inte lätt att vara supernormbrytande. Det vi ska göra är att prata mer. Våga försöka. Lite i taget. Prata med kompisar eller släktingar eller folk i fotbollslaget. Sakta men säkert kommer folk tycka att det är helt normalt.
 
Tack Clara för att du ville vara med i intervjun och hoppas ni gillade den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar