måndag 26 oktober 2015

Höstlov = Läslov

Du har väl inte missat att höstlovet har bytt namn till läslov? Det är nämligen olika föreningar och så som har gått ihop för att främja läsningen hos barn och unga. På många bibliotek runt om i Sverige händer det mycket roliga saker och många bokhandlar har 20 % rabatt på barn- och ungdomsböcker.
Jag själv började mitt läslov med att se på filmen Paper towns som bygger på en bok av John Green tillsammans med min bästa kompis. Det var verkligen bästa starten på lovet. Vi bakade pizza och åt gott! Jag ska också åka till Stockholm och göra lite bokrelaterade saker. Jag ska till Kulturhuset och besöka biblioteket tio-tretton, det ska bli jätteroligt! På onsdag ska jag på bokprovning på biblioteket, jag vet inte riktigt vad det är, men jag tror att man pratar lite om böcker. Självklart ska jag också läsa en hel del, så mycket det bara går! Jag ska även skriva upp böckerna jag läser i Läslovsboken-häftet från biblioteket. Då ska man läsa 2-4 böcker under lovet och skriva om det i ett häfte. När man sedan lämnar in häftet får man en bok! De här böckerna hade jag tänkt att läsa:

  • Släppa taget, av Katarina von Bredow
  • Vargskräck, av Jeanette Bergenstav
  • Expert på att rodna, av Katarina von Bredow

Och jag har redan läst ut två påbörjade böcker; Ja jag har mens, hurså? av Clara Henry och Chokladtoppar och vätteljus, av Ingrid Jönsson.
 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar