tisdag 22 mars 2016

Vårläsning - en enkät

Johanna på Johannas Deckarhörna har gjort en liten vårenkät om vårläsning och den tänkte jag svara på idag för att få lite vårkänsla!

Vad läser du för bok/ böcker just nu?
Jag läser Jag och Earl och tjejen som dör, av Jesse Andrews som vi ska läsa till Bokcafét i april. Den går lite segt fram och det händer inte så mycket, men jag ska försöka läsa ut den snart. Sedan tänkte jag läsa Unga kvinnor som jag köpte på bokrean.

Vilka nya böcker som släpps i vår ser du mest fram emot att läsa?
  • Sedan du försvann, Morgan Matson
  • Silvervinges hemlighet, Katarina Genar
  • PAX Näcken, Åsa Larsson och Ingela Korsell
  • M varken mer eller mindre, Petra Backström

Vilket är ditt bästa vårtecken, som du längtar mest efter och som du känner att när du har sett det då är det verkligen vår?
När solen skiner och fåglarna kvittrar och man kan vara ute mer än på vintern. Och såklart älskar jag när man äntligen kan sitta ute och läsa (även om man är påklädd med filtar och mössor, haha!). Men just nu känns det som att det är olika väder dag från dag.


Vilken är den bästa boken du har läst hittills i år?

Jag tror att det är Om jag inte märks, av Josefin Roos. Jag kunde känna igen mig så himla mycket i den och tyckte verkligen om den. Den var kort och lättläst, så det gick snabbt att läsa den. Men så mycket bra innehåll! Här kan du läsa min recension.

Om några veckor är det påsk, och många läser gärna ”påskkrim” då. Har du några sådana planer?

Vi får se vad det blir, men det är inget jag har planerat.

 
Finns det någon debutant eller för dig ny författare som du ser extra mycket fram emot att läsa i vår?

Hm... Då väljer jag nog Petra Backströms M varken mer eller mindre. Den verkar så bra och jag hoppas på att få läsa den snart!

Slutligen: finns det någon bok som ger dig extra mycket vårkäsnsla? (Kan vara genom omslag, innehåll… Berätta varför du väljer just den!)

Jandy Nelsons böcker! Dels på grund av omslaget men också för att jag läste dem under våren. Himlen börjar här och Jag ger dig solen får mig att känna mig lite nykär och så vill man ju gärna känna sig på våren. Det är härliga böcker som gör mig glad och ger mig vårkänsla helt enkelt!
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar