torsdag 21 april 2016

Pappersstäder - Recension

Papperstäder är en ungdomsbok skriven av den älskade författaren John Green. På svenska är boken utgiven hos Bonnier Carlsen och du kan hitta den på Adlibris eller Bokus.

Quentin anser att alla människor någon gång i sitt liv får uppleva ett mirakel. Av alla otänkbara saker kommer i alla fall någonting att hända. Hans mirakel är att få bo granne med Margo, den äventyrliga tjejen som älskar mysterier så mycket att hon själv nästan har blivit ett. En kväll knackar Margo på Quentins fönster och ber honom följa med som chaufför på nattens uppdrag. Dagen efter är hon försvunnen, det enda hon har lämnat efter sig är en ledtråd till Quentin...

Jag tyckte att den här boken gick lite långsamt framåt, det kändes som att alla detaljer var utskrivna och det kändes lite utdraget. Den hade en väldigt spännande historia och en bra handling, men allt kändes lite för utdraget. På slutet när de åkte på en galen bilresa kom berättelsen igång, då var det verkligen roligt att läsa. De hade ju lite tidsbrist och var tvungna att snabba sig in på macken. Det var roligt att läsa om eftersom att det var så galet.

Annars gillar jag karaktärerna väldigt mycket! Speciellt Quentins kompis Radar, vars föräldrar samlade på mörkhyade jultomtar. Det tyckte jag var en väldigt rolig detalj! Margo var så himla cool och smart, hon var också rolig att läsa om.

Jag gillar hur historien är uppbyggt och tyckte det var väldigt spännande. Men som sagt tyckte jag alla händelser var lite för utdragna. Det gjorde att det inte blev så kul att läsa.

Jag ger Papperstäder, av John Green 3 av 5 ugglor eftersom att den hade en bra och spännande historia men den var lite för tråkig ibland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar