lördag 16 april 2016

A-Ö boktagen - En gammal och en ärvd

Idag fortsätter jag med A-Ö boktagen som är en tag där man svarar på frågor om böcker för varje bokstav i alfabetet. Den här gången bjuder den på en gammal bok och en ärvd.

Å - Ålder. En bok som utspelar sig för minst hundra år sedan. Titanic, Jorden är platt, vikingaskepp, upptäckten av elden eller ännu längre tillbaka i tiden. Vilken är den bästa bok du har läst som utspelar sig för minst hundra år sedan? Notera att tidsresor från vår tid bakåt inte gills.

Jag kom direkt att tänka på Kulla-Gulla böckerna. De utspelade sig i början på 1900-talet och det var ju ungefär hundra år sedan. De handlar om det föräldralösa barnet Kulla-Gulla vars liv man får följa i elva böcker. Från att hon blir fattighjon i ett torp tills att hon blir vuxen och gifter sig. Jag tyckte om böckerna eftersom att det gav mig en inblick i hur det var på den tiden. Men samtidigt kunde de kännas lite långtråkiga. Men jag rekommenderar er verkligen att testa dem.

Ä - Ärvd. En bok du läste efter att dina föräldrar läste den.
En av dina föräldrar rekommenderade den här boken till dig efter att de själva läst den. Vad tyckte du själv om den?

Jag ärvde min mammas alla Kitty-böcker och har dem står i hyllan. Jag har inte läst alla men för ett par år sedan läste jag ungefär hälften av dem. Jag minns att jag tyckete arr de var spännande och bra, men inte de bästa deckarna jag har läst. Kulla-Gulla böckerna har jag också ärvt av mamma och de läste hon högt ur för några år sedan.
 

1 kommentar:

  1. Kulla-Gullaböckerna läste jag aldrig. Däremot Kitty. Jag drömde om att böckerna skulle bli film och att jag skulle få spela rollen som Kitty :-)

    SvaraRadera