söndag 23 oktober 2016

Bokcirkel i skolan

På min skola har vi något som kallas för Elevens val varje måndageftermiddag. Då får man varje termin göra ett val på vad man vill göra under den här tiden. Exempelvis går det att välja på styrketräning, världens mat, estet, träslöjd, drama och programmering. Jag har valt att ha bokcirkel, vilket jag tycker är jätteroligt! Vi fikar, dricker te, läser böcker, pratar om böcker och skriver om böcker. Perfekt för mig! Det är kul med lite extra lästid i veckan, dessutom under skoltid, och måndagseftermiddagarna är en tid jag verkligen längtar till!

Vi har en blogg som heter Faktoriets bokcirkel där vi skriver om böckerna vi läst och vad vi gör på bokcirkeln. Gå gärna in och läs; http://faktorietsbokcirkel.blogspot.se/


Så här brukar det se ut på vår bokcirkeltimme. (Malins bild från det här inlägget.)

När jag gick i mellanstadiet och lågstadiet hade vi ofta högläsning och tystläsning och vi gick ofta till skolbiblioteket och lånade böcker. I min högstadieskola har vi inget skolbibliotek men eftersom att skolan ligger väldigt centralt är det nära till Stadsbiblioteket. Men vi läser inte så mycket som jag skulle vilja. Nu går jag i nian och sedan jag började sjuan har vi endast läst två skönlitterära böcker på svenskan. Det är jätteviktigt att uppmuntra ungdomar till läsning och därför tycker jag att det är jättebra med bokcirkeln!

3 kommentarer:

  1. Verkligen bra med bokcirkel! Vilken trevlig blogg du har :-)
    Hälsn Linda, Bibliotekarie Länsbibliotek Dalarna

    SvaraRadera