söndag 9 april 2017

Påsklov, Harry Potter och livet i allmänhet

Hej och god dag alla bokälskare! Idag är det söndag och jag hade tänkt att skriva ett inlägg om vad som händer i mitt liv just nu och lite allt möjligt. Just nu känner jag mig smått tom på idéer till bloggen, men jag hoppas att det vänder snart. Jag tänkte i alla fall att det kunde vara kul att skriva lite om det jag tänker på just nu, så vi kör igång!

Mitt liv har på senaste tiden varit fylld av skola, nationella prov och dans, men nu är det äntligen påsklov. Jag ska läsa, vara med kompisar, gå på bibliotekets skrivarverkstad, åka bort och inte plugga! Det ska bli skönt att släppa skolan ett tag och fokusera på andra saker.

Just nu läser jag tredje Harry Potter-boken, Harry Potter och fången från Azkaban, som jag hoppas på att läsa ut snart! Jag skrev ju ett inlägg om vad jag tyckte om den första boken i serien, men jag har liksom inte känt att jag vill recensera de här böckerna. Jag vet egentligen inte varför, har kanske inte så mycket att säga om dem och så har ju så många andra recenserat dem. Men jag tänkte berätta lite vad jag tycker om serien hittills i det här inlägget. Jag gillar verkligen böckerna och förstår varför de är så populära. Jag förväntade mig inte att jag skulle gilla Harry Potter-böckerna eftersom att det är fantasy. Men jag gillar dem! Egentligen händer det inte supermycket, de är på Hogwarts, går på sina lektioner, stöter på lite problem och så vidare. Jag gillar att läsa om skolmiljön, dels för att jag gillar skolan, men också för att Hogwarts verkar vara ett så häftigt ställe. En annan anledning till att jag gillar de här böckerna mer än vad jag först trodde är nog att de inte bara innehåller fantasy. De realistiska problemen med elaka lärare, retliga elever och kompisproblem är minst lika stora som händelserna med de farliga monstren. Jag gillar också hur J. K Rowling liksom öppnat upp en helt ny värld och väver in så många detaljer. Riktigt bra! Jag kommer absolut fortsätta läsa Harry Potter-böckerna!

Så här i påsklovstider kan man behöva tips på vad man kan göra. Mitt bästa tips är att kolla upp vilka aktiviteter biblioteket har att erbjuda. På Eskilstuna stadsbibliotek kan man gå på äggjakt, skrivarverkstad och lyssna på PAX-illustartören Henrik Jonsson. Det sistnämnda skulle jag gärna gå på, men kan tyvärr inte den dagen.

Jag vill verkligen försöka läsa mycket på lovet, först och främst blir det ju Harry Potter, men sedan hade jag också tänkt att läsa Godnatt Mister Tom av Michelle Magorian, en klassiker som det tipsats om på min bokcirkel i skolan. Jag hoppas att jag gillar den. Sedan får vi se vad jag läser framöver. Jag är sugen på Våra kemiska hjärtan, Tre saker jag inte vet om dig och Katarina von Bredows nya bok Tappa greppet. Men så har jag också några böcker här hemma som jag borde läsa.

Just nu längtar jag mycket till sommaren, jag vill kunna gå runt i sommarkläder, ha sommarlov, läsa utomhus, vara vid vår sommarstuga och bada. Men samtidigt betyder sommarlovet att jag kommer att sluta nian och det känns mest sorligt. Jag har haft en så bra högstadietid och vill inte lämna den redan. Det känns jättekonstigt att jag snart är klar med grundskolan. Om ett par månader slutar jag och jag kommer aldrig mer i hela mitt liv gå i grundskolan. Det är ju helt sjukt. Det som vart min verklighet en stor del av livet kommer snart inte längre vara det. Jag fruktar att jag kommer närmre och närmre studenten. Jag vill inte sluta skolan. Många vill bort från skolan, men inte jag, jag gillar det. Ja, ja, men jag har ju faktiskt massor av roligt att se fram emot i sommar. Jag har sökt till två läger. Ett läger som inriktar sig på matte, engelska, fysik, kemi och biologi. Då är man borta en vecka, går på föreläsningar på förmiddagarna och hittar på aktiviteter på eftermiddagarna. Egentligen är de ämnena mina sämsta ämnen, men jag tyckte det lät roligt. Några av mina kompisar tyckte det var konstigt att jag ville åka på ett läger likt skolan på lovet, men sån är jag, haha. Det verkar kul att träffa andra studiemotiverade och bra att få ett försprång inför gymnasiet. Det andra lägret jag har sökt till är ett skrivarläger som verkar alldeles underbart! Det är på Biskops arnö i fem dagar då man skriver, gör skrivövningar och hittar på olika aktiviteter! Jag hoppas att jag kommer med på något av lägren, helt skrivarlägret, det verkar så kul!

Det var allt jag hade att bjuda på idag! Ha en fortsatt fin söndag!

4 kommentarer:

 1. Åh, så skönt med lov :) Jag älskar Harry Potter, har gjort det sedan jag var ~8 år och läste första boken. Vad roligt det låter med läger på Biskops Arnö! Önskar att jag hade vetat att det fanns när jag var i den åldern de tar emot. Nu kostar det lite mycket för mig. Vad har du tänkt plugga på gymnasiet, om du tänkt läsa vidare? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lov är bland det bästa som finns även fast skolan har sin charm. Jag har verkligen fastnat för Harry Potter nu, så glad att jag började läsa serien! Lägret verkar jätteroligt! Också skönt att det inte kostar någonting. Jag har åkt på flera dyra dansläger tidigare, men det verkar som om många skrivarläger är i stort sätt gratis. På gymnasiet har jag sökt samhällsvetenskapliga programmet, hade egentligen tänkt gå humanistisk, men det fanns inte i min stad. Men jag tror att Sam också blir bra, vill ju bli journalist! :)

   Radera
 2. Jag omläser just nu Harry Potter och Fenixorden, så mysigt i HPs värld! Hoppas du får njuta av ditt lov! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt mysig stämning i böckerna! Tack, jag ska verkligen njuta av mitt lov! Ha det bra du också!

   Radera