tisdag 22 augusti 2017

Min läsning i höst

Det börjar ju nätt och jämt bli höst nu när skolan satt igång. Jag läste otroligt mycket under sommaren och nu när vardagen rullat igång blir det nog inte lika mycket läst. Men jag har många böcker som jag gärna vill läsa i höst och de tänkte jag berätta om i det här inlägget.

Just nu läser jag När vi föll av Anna Todd som är tredje delen i After-serien samt Good night stories for rebel girls. Den första boken är bra men det känns som att det händer lite samma sak om och om igen. För evigt, den sista delen i serien, ligger i min läshög och kommer förhoppningsvist att bli läst i höst! Good night stories for rebel girls är en bok fylld med korta berättelser om fantastiska kvinnor. Jag tycker jättemycket om den än så länge. När jag har läst ut de böckerna kommer jag förmodligen att läsa ett recensionexemplar som jag har fått som e-bok. Det är första delen i serien Dexter Olssons äventyr och boken heter Morfars hemlighet. Det ska bli kul att läsa den och jag hoppas jag gillar boken! Ett annat recensionsexemplar som ligger och väntar på mig är Isporten Andra sidan av Jonna Berggren som är andra delen i en fantasyserie.

Jag ska försöka läsa de böcker som ligger i min läshög nu i höst. Där hittar vi nästa del i Harry Potter-serien, Harry Potter och Fenixorden av J.K. Rowling. Jag är egentligen ganska sugen på att läsa den, men att den är över tusen sidor lång avskräckar mig lite. I bokhögen ligger också Sara Kadefors bok Kast med liten kniv som jag köpte billigt någon gång i somras. Jag har gillar Sara Kadefors barnböcker och tänkte att det kunde vara kul att läsa en vuxenbok av henne nu när jag har tänkt börja läsa lite fler böcker av den typen.

Jag har tre böcker i läshögen som har legat där sedan innan sommaren och dem känner jag att jag verkligen borde ta tag i snart. Det är först och främst Jag är Malala av Malala Yousazai som jag velat läsa länge men bara mig inte tagit mig för att göra. Sedan är de även Pappersdockor av Anna Kajsa Hallgard som jag köpte på ett antikvariat i Visby när vi var där med klassen. Till sist har vi Längst inne i mitt huvud av Barbro Lindgren som är en samling dikter och prosa. Den sistnämnda boken har jag läst en del ur, men att läsa en hel bok med poesi på en gång kan bli lite mastigt så den får jag läsa lite i taget av. Men jag gillar den och jag ska läsa klart den någon gång.

På mitt bibliotek har vi något som kallas sommarboken då man om man lämnar in ett boktips får en bok som tack. Det gjorde såklart jag och då valde jag Om du såg mig nu av Sofia Nordin. Jag tänkte att det var första delen i hennes överlevnadsserie som jag vet att många gillar, men det visade sig vara den sista delen. Så den ligger i min läshög, men jag tänker att det är smartare att börja med att läsa den första delen i serien så vi får se om jag kanske börjar läsa den serien i höst.

När jag har läst böckerna ur min läshög eller kanske lite emellan de böckerna vill jag läsa en massa böcker som står på min läslista samt lite nya böcker som kommer ut i höst. Jag kommer säkert inte läsa alla de här men de här böckerna är jag extra taggad på att läsa i höst: Älvsommar av Mårten Sandén, Papperssjälar av Emma Johansson, Hata Gustavsberg av Agnes Lindström, Mina smala axlars längtan av Maria Frensborg, Wursten och Veganen av Åsa Aptjärn, Sjörök av Camilla och Viveca Sten och Maran av Åsa Larsson, Ingela Korsell och Henrik Jonsson.


Det var allt jag hade planerat att läsa i höst! Jag hinner förmodligen inte med allt och jag kommer antagligen att skjuta upp vissa böcker i läshögen ännu mer, men det viktiga är ju faktiskt att man läser för att det är kul och inte för att man måste.

Vad vill du läsa i höst?

6 kommentarer:

 1. Jag vet inte riktigt vad jag ska läsa i höst men din bokhög ser fin ut!

  SvaraRadera
 2. Jag påbörjade min omläsning av Fenixorden i maj, och även om den är bra känns det lite jobbigt ( i dubbel bemärkelse) att ta upp den eftersom den är så tjock, men två "lediga" dagar pga sjuk har gett mig tid till boken nu. :)
  Jag vill också läsa Älvsommar! Såg att Skorstensjul (har du läst den?) blir teater i höst, är sugen på att se den...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tar emot lite att Fenixorden är så förbaskat tjock, men jag ska ta tag i den någon gång!
   Ja, jag har läst Skorstensjul och tyckte mycket om den. Vad kul att den ska bli teater, vart ska den spelas?

   Radera
  2. Jag har inte hittat något turnéschema, men vet att den går i Jönköping och Örebro i alla fall, säkert de stora städerna också.

   Radera
 3. Jag vill också läsa "Papperssjälar", "Hata Gustafsberg" och "Mina smala axlars längtan"! Hela Harry Potter-serien ska jag också läsa ut innan året är slut, om allt går som jag tänkt... Där har jag tre böcker kvar nu, inklusive "Det fördömda barnet". Annars är min bokhylla fylld med helt andra böcker just nu... Hur ska man hinna med alla böcker? Och just det - Elin Säfströms "Visheten vaknar" får man inte missa ju! Och Malalas bok låter ju också bra! Så lite tid, så många böcker!

  Kram! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer ut så mycket bra böcker i höst att man inte vet vart man ska börja! Och sedan när det varit bokmässa lär inte läshögen krympa direkt... Bra jobbat med Harry Potter-böckerna! Jag som egentligen inte gillar fantasy tycker faktiskt dem är bra, det gäller bara att ta sig igenom dem! Är lite sugen på att läsa Elin Säfströms första bok, men vi får se med tanke på alla andra böcker jag har att läsa.
   Kram! <3

   Radera