torsdag 26 oktober 2017

Allt jag inte sa

Allt jag inte sa är skriven av Yrsa Walldén och utgiven av Vox by Opal. Boken finns att köpa på Adlibris och Bokus.

Den här boken handlar om en tjej som flyttar från Malmö till Falun för att plugga manusskrivande. Hon vill börja ett nytt liv efter gymnasiet och leva livet i en stad där hon inte känner någon. I Falun träffar hon Dena som hon blir förälskad i och förälskelsen tar över hela hennes liv. Hela boken är skriven i du-form till Dena och handlar mycket om hennes känslor.

""Jag tror du tappade din penna." Det är det första orden du säger till mig, som bara är till mig, och inte till mig och tio andra, eller alla vid bordet jag sitter runt, eller till tjejen bakom mig."

Jag tyckte mycket om Allt jag inte sa mest tack vare språket. Det var så himla fint och härligt att läsa. Alla ord kändes väl valda och läsningen bara flöt på. Egentligen hände det inte så mycket i boken. Man fick mest följa med i huvudpersonens vardag och läsa mycket om hennes känslor. Men språket gjorde att jag hela tiden ville fortsätta läsa. Jag blev fast i boken tack vare språket och de korta avsnitten boken var uppdelad i gjorde att det gick snabbt att läsa. Boken berörde mig väldigt mycket! Den handlade mycket om känslor och var väldigt känslofyllt skriven. Känslorna kändes så verkliga och äkta och man kände verkligen med huvudpersonen.

Det som är lite annorlunda med den här boken är att huvudpersonen inte nämns vid namn och att boken är skriven i du-form till Dena. Det tyckte jag var ett intressant sätt att bygga upp en bok på och det gjordes också väldigt bra. Boken känns lite poetisk i sitt språk och att inte nämna huvudpersonen vid namn och att skriva i du-form förstärker den känslan.

Jag tycker att Allt jag inte sa är en lysande debut och ser verkligen fram emot att läsa mer av Yrsa Walldén. Den rekommenderas till alla över 13 år! Jag ger Allt jag inte sa 5 av 5 ugglor!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar