tisdag 3 oktober 2017

Bokmässan 2017!

Nu är den hektiska, men alldeles underbara bokmässehelgen slut för den här gången! Lite tråkigt men som tur är har jag andra roliga saker att se fram emot. Jag är så glad över att fått träffa så många härliga människor på mässan som lyste upp i det mörka hatet utanför mässan. 

På fredagen rullade mitt tåg in på stationen i Göteborg vid 14.30. Jag lyckades hitta till bokmässan alldeles själv och mötte mamma på mässan som redan var där. Första samtalet för mig blev när Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck som har Bladen brinner pratade om föräldrar i barnlitteraturen.

Därefter var det dags för dagens höjdpunkt, Anna Ahlunds, Anna Arvidsson och Anna Jakobsson Lunds samtal om skrivande samarbete. Det var ett jättefint samtal att lyssna på och efteråt träffade jag några andra bokbloggare vilket var kul! 
Efter Annornas samtal tog jag och mamma sällskap med Anna Ahlund och Anna Jakobsson Lund ner till Ung scen där Anna Ahlund skulle ha ett samtal om romantik med Johanna Lindbäck. Det lyssnade jag och mamma på, även det ett väldigt fint samtal. Anna Ahlund pratade mycket om hur hon försöker skriva normskapande istället för normbrytande. Hon menade att böcker när man skriver om något normbrytande, till exempel att komma ut, förhåller man sig ändå på ett sätt ändå till normen. Hon väljer att istället skriva normskapande och skriver om en värld där det som i vårt samhälle inte är en norm, men som blir det i hennes böcker. Fint tycker jag! 


På lördagen började vi dagen med ett samtal till minne av Ulf Stark med bland andra Linda Bondestam, Lotta Olsson och Anna Höglund. Därefter satt vi kvar vid Ung scen och lyssnade på Ann-Helén Laestadius som samtalade med två personer som var konstnärer och slöjdare. Sedan var det raskt över till Bonnier Carlsens monter där det var smygsläpp för Pax målarbok och Maran som rykande färsk hade kommit från tryckeriet! 


På eftermiddagen tittade vi på prisutdelningen för Spårhunden där Ritta Jacobsson var nominerad. Det var jätteroligt att träffa henne eftersom att vi haft en del kontakt med henne i bokcirkeln på högstadieskolan jag gick på. 


Vi hängde en stund i Akademibokhandelns monter med Pax-författarna Ingela Korsell och Henrik Jonsson. Och jag fick en "Maran"! Gissa om jag blev glad! De signerade den fint till mig också!


I slutet av dagen lyssnade vi på ett samtal med Patrik Lundberg som pratade om skrivande. Det gjorde mig väldigt inspirerad! Jag blev också sugen på att läsa hans bok Facit - konsten att skriva krönikor så den köpte jag och fick signerad! 

Under dagen hann jag också träffa Alex Hermansson, Mumintrollet och kolla in Pixi-väggen!
På söndagen började jag dagen på en bloggträff. Där fick jag och flera andra bloggare träffa författaren Jussi Adler-Olsen. Sedan gick vi runt lite på mässan innan vi gick och lyssnade på Skam-seminariet med Tara Moshizi, Johanna Lindbäck, Moa Herngren, Maria Frensborg och Nina E. Grøntved. Ett fint samtal som gjorde mig sugen på att titta på Skam igen! 


Vi fortsatte vidare och lyssnade på Martin Widmark och Emma Karinsdotter som pratade om högläsning! De berättade lite om sina böcker och läste högt ur dem. Vi lyssnade också på Astrid Lindgrens barnbarn Annika Lindgren som läste högt ur Emil i Barnsalongen. Jättemysigt rum för barn där det fanns massa kuddar och grejer att sitta vid. Jag tycker att det är bra att de satsar på ett rum för barnen på mässan. 

Sedan var bokmässan slut för min del! Jag hade en underbar helg! 


5 kommentarer:

 1. Tyckte det var så fint att träffa dig <3 även om det ju var rätt snabbt :') och åh Skam-seminariet ville jag också gå på *-*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var jättekul att ses i verkligheten!<3
   Skam-seminariet var väldigt kul att lyssna på!

   Radera
  2. Det var superkul att träffa dig! Du äger! Fortsätt så här - du är verkligen duktig.

   Radera
  3. Åh! Tack snälla du! Hoppas vi ses snart igen!

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera