lördag 30 september 2017

Läst i september

När det här inlägget publiceras är jag i Göteborg på bokmässan, men det ska vi inte prata om nu. I det här inlägget ska jag summera läsningen i september. Det var inte den bästa läsmånaden, det skulle jag inte påstå, men jag läste lite grann i alla fall!

Det har kommit många recensionsexemplar i brevlådan i september och en av de jag läste under månaden var andra delen i fantasyserien Isporten av Jonna Berggren, Andra sidan. Det innehöll mycket mer fantasy och äventyr än vad första delen gjorde. Det gjorde att jag tyckte bättre om den första boken i serien. I den här boken var det lite för mycket fantasy för mig.

Jag tragglade med en väldigt tjock bok under augusti och september men nu har jag alltså äntligen läst ut den. När vi föll av Anna Todd är det jag pratar om. Det är tredje delen i After-serien och boken var på omkring 900 sidor, så det tog ett tag att läsa den. Jag gillar den här serien, men det skulle nästan räckt med en bok för det känns som om allting bara upprepas fler gånger. Mysiga böcker, men de kunde kortats ned lite.

När jag var på biblioteket på sommarbokfest hittade jag Hata Gustavsberg av Agnes Lindström som är en av höstens nya ungdomsböcker. Den har jag varit nyfiken på, så jag lånade den och läste en helg. Jag gillade tonen i boken och huvudkaraktären. Här kan du läsa min recension.

Ett recensionsex som jag hittade i brevlådan en dag var En väktares bekännelser av Elin Säfström som jag länge tänkt att jag kanske borde läsa. Jag vet att Lexie tyckte mycket om den och då borde jag också göra det! Och jag tyckte mer om boken än vad jag trodde att jag skulle göra! Den innehöll en perfekt blandning av vardag och nordisk folktro.

I oktober hade jag tänkt att fortsätta läsa Morfars hemlighet av Michael Wiander och Good night stories for rebel girls som jag håller på med, Allt jag inte sa av Yrsa Walldén och Mina smala axlars längtan av Maria Frensborg. Sedan kanske jag ska läsa Mica - dotter av solfolket av Anders Jacobsson som jag var på releasefest för i veckan och kanske Anna Jacobsson Lunds nya. Nästa helg är det boksläpp för Maran, den nionde PAX-boken så den kommer jag också att läsa! I skolan läser vi Across the barricades av Joan Lingard på engelskan så den kommer jag fortsätta med. Tur att det är läslov i slutet av oktober annars vet jag inte hur jag skulle hinna med alla spännande böcker!

Höstmorgnar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar