söndag 17 september 2017

Min kulturhöst och läsningen just nu

Det är höst på riktigt nu! Förutom skola betyder hösten betyder också läsning och kultur för mig. Jag tänkte att vi skulle titta lite på de bokrelaterade och kulturrelaterade sakerna jag ska göra i höst, eller i alla fall i september och oktober, och också vilka böcker jag läser för tillfället.

Idag ska jag faktiskt på teater, Loranga, Mazarin och Dartanjang spelas på Eskilstuna stadsteater och jag ska gå tillsammans med min mamma och lillebror. Teatern baseras på boken av Barbo Lindgren och filmatiseringen av den älskar jag och har tittat på hur många gånger som helst. Andra teatrar jag gärna skulle se i höst är Mio min Mio och Billy Elliot som spelas på Stadsteatern i Stockholm. Dock kommer jag nog inte se dem, men det är ett bra tips till er som bor i Stockholm!

Vecka 39 händer mycket roligt! På tisdagen ska jag på releasefest av Anders Jacobssons nya bok Mica. Anders Jacobsson har ju skrivit böckerna om Sune och Bert, men nu kommer han ut med en fatasybok för ungdomar. Det ska bli jätteroligt att gå på releasefesten. Fredag, lördag och söndag samma vecka är det Bokmässan i Göteborg som gäller. Ni förstår inte hur taggad jag är! Det ska bli så himla roligt! Jag hoppas på att få lyssna på massor av intressanta samtal, köpa en massa böcker och träffa många härliga människor. Nu har jag också bokat om min tågbiljett så att jag kan gå på mässan även på fredagen. Innan var det tänkt att jag skulle komma till Göteborg på fredag kväll och bara gå på mässan lördag och söndag.

7 oktober är det äntligen dags för PAX-släpp igen! Den nionde och näst sista PAX-boken Maran släpps och det firas i Mariefred! Jag kommer självklart att vara där och det ska bli superroligt. Samtidigt släpper de också en målarbok, vilket ska bli intressant att se. Jag längtar massor till den här dagen men samtidigt känns det lite sorgligt att serien snart är slut.

21 oktober är det litteraturfest i Mariefred. Det skulle jag gärna åka på, men vi får se. Det var inte riktigt någon författare som tilltalade mig som skulle dit. Men även det är ett bra tips till er andra.

Nu övergår vi till min läsning framöver. Förra veckan läste jag ut tredje delen i Afterserien som jag kämpat med länge och förra helgen läste jag Hata Gustavsberg som jag länge velat läsa. För ett tag sedan gjorde jag ett helt inlägg om vilka böcker som ligger i min läshög och som jag vill läsa i höst. Då var tanken att jag skulle läsa de böckerna innan bokmässan, då jag förmodligen kommer komma hem med en hel del böcker, men så har det inte riktigt blivit. Just nu läser jag Dexter Olssons äventyr Morfars hemlighet som är ett recensionsexemplar. Ett annat recensionsex jag håller på med är En väktares bekännelser av Elin Säfström! Jag har också några andra recensionsexemplar som ligger och väntar på att bli lästa samt Mina smala axlars längtan av Maria Frensborg som jag har lånat från biblioteket. Annars får det bli böckerna i läshögen som jag ska läsa under hösten!

Det var mina planer kring litteratur och kultur den här hösten! Det blir en bra höst tror jag!


En bild på mig i Astrid-tröja får illustrera det här inlägget!
Kommer förmodligen bära den på en och annan av tillställningarna
i det här inlägget!

4 kommentarer:

 1. Men vad mycket roligt som händer i höst! Kul med releasefest, och ja, bokmässan längtar jag så mycket till! Vi måste ju se till att träffas där! Vet du om det är någon bokbloggarträff eller något planerat där? Själv har jag usel koll, men vore verkligen kul att ses! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, längtar ihjäl mig! Vi måste ses där! Jag har faktiskt ingen koll på om det är någon bloggträff, annars får vi väl fixa något själva, haha! Kanske dra ihop ett gäng och ses någonstans. Visst skulle du gå på Annornas seminarium på fredagen? I sådana fall kanske vi kan ses där!:)

   Radera
  2. Ja, någon borde ta tag i det och samla ihop alla bloggare som ska dit, för det lär ju vara en hel del, även om jag har dålig koll haha! Och vet inte heller vem som brukar ha koll... Hmm... Ja, jag tycker verkligen vi tar och ses på fredagen hos Annorna i alla fall! :D

   Radera
  3. Jag såg nu att det är en bloggfrukost på fredagen kl. 8 i Bonnierförlagens monter, gå in på marie.jungsand_atwork om du vill ha mer info! Jag är tyvärr i skolan då, men jag tar tåget vid 11 till Göteborg! Har du instagram, Snapchat eller Facebook så kanske vi kan fortsätta skriva där? :)

   Radera