söndag 10 september 2017

En bästis, tack!

En bästis, tack! är en bok för mellanåldern skriven av Emma Askling. Boken är utgiven av Ordalaget bokförlag och finns att köpa på Adlibris och Bokus.

Lunas bästa kompis har flyttat långt bort och på sin födelsedag är en bästis det ända Luna önskar sig. Istället får hon en dagbok i väntan på att hitta en ny kompis. Lunas mamma berättar att det ska börja en ny tjej i hennes klass som hon kan bli kompis med, men i skolan lägger klassens drottning Cleo beslag på den nya tjejen. Istället börjar Luna prata med Zorona och en vänskap växer fram. Men det verkar som om Zorona döljer något. 

Det här är en bok som jag verkligen rekommenderar till alla som går i mellanstadiet. Emma Askling har precis satt ord på många av mina känslor under den tiden och jag kunde verkligen relatera till mycket. Lunas klass är väldigt lik hur min klass i mellanstadiet var och mycket av det som hände i boken kände jag igen mig mycket i. Jag skulle nog ha älskat den här boken som 12-åring! 

Dessutom är En bästis, tack! lättläst. Med korta kapitel går den snabbt att läsa och jag tror att den skulle passa även den ovana läsaren. 

Även fast boken utspelar sig i vardagen händer det hela tiden saker. Boken är spännande att läsa och innehåller även mycket humor. Karaktärerna känns verkliga och jag tror att många kan finna saker att relatera till i den här boken. 

En bästis, tack! är den perfekta boken för alla mellan 9-13 år att läsa i höst! Jag ger boken 4 av 5 ugglor!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar