torsdag 14 september 2017

På äventyr i Islandet

Isporten Andra sidan är del två en fantasyserie av Jonna Berggren. Boken är utgiven av Olika förlag och finns att hitta på Adlibris och Bokus.

Milo och Jamina har anlänt till Islandet, de är nu på andra sidan. De ska försöka utföra sitt uppdrag som är att ta sig till en vulkan och hitta de magiska eldstenarna. Om de inte lyckas med sitt uppdrag kommer isporten stängas och man kommer inte längre kunna ta sig mellan världarna. På vägen stöter de på problem som kräver mycket mod och list.

I den här boken började verkligen äventyret för Milo och Jamina. Till skillnad från den första boken som utspelade sig i den verkliga världen är den här boken fantasy från början till slut. Jag tyckte att boken var spännande. Det hände mycket och blev aldrig tråkigt att läsa. Dessutom var boken fylld med cliffhangers som gjorde att man ville läsa vidare. Men jag fångades aldrig riktigt av den här boken. Det är något med fantasy som jag har svårt att förstå. När boken utspelar sig i en helt annan värld har jag svårt att relatera och tycker att det blir för mycket nytt att hålla reda på. Därför gillade jag den första boken i den här serien Isporten Mörkt vatten mer. Den utspelade sig i den verkliga världen och handlade mer om vardagliga saker blandat med fantasy. Dock tror jag att Isporten-serien är perfekt för alla mellan 9-12 som gillar fantasy. Alla fantasyfantaster skulle nog gilla den här boken mer än vad jag gjorde.

Jag tyckte att den här boken var bra skriven och det var spännande när Milo och Jamina stötte på olika varelser i Islandet. Jag tyckte det var roligt att läsa om när de träffade en vätte. Han pratade på ett speciellt sätt som gjorde det intressant och spännande att läsa! Jag gillar också omslaget på den här boken, svart med vita detaljer och de färgade sidorna.

Isporten Andra sidan var inte en bok jag fastnade för så mycket. Men jag skulle absolut rekommendera den till de som gillar fantasy. Bäst passar den nog för mellanåldern, men man skulle nog kunna läsa serien högt för lite yngre barn också. Den är lagom spännande för alla åldrar! Jag ger boken 3 av 5 ugglor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar