tisdag 5 september 2017

Sommarbokfest!

På Eskilstuna stadsbibliotek har de något som kallas för sommarboken. Då får alla barn som vill fylla i ett sommarboken-häfte och tipsa om böcker de läst. Som tack får man en bok! De barn som är mellan 6-12 år och lämnar in ett boktips får dessutom en biljett till Sommarbokfesten och i söndags var det alltså dags!

Klockan 13.00 släpptes barnen och deras föräldrar in på det annars stängda biblioteket. Nere i Contrast fick man lyssna på författaren Ulf Sindt som bland annat skrivit böckerna om Turbo. Han berättade att han länge arbetade som både författare och på fritids, men att han nu ägnar all sin tid till att skriva böcker. Sedan han började skriva böcker har han skrivit 48 böcker som blivit översatta till flera olika språk. Han berättade att varje berättelse han har skrivit har en historia kring hur den kom till. För oss berättade han om hur boken Boris flyttar in blev till. Då var det några kompisar till honom som hittade en ekorrunge som de tog hand om och som sedan blev ett husdjur fast de egentligen hade tänk släppa ut den i naturen. Ekorren Boris blev matad var tredje timme i början och var med på Ulfs kompis jobb i en klädbutik, var med varje kväll när de tittade på nyheterna och sov också i en liten säng med täcke och kudde. Efter Ulf berättat historien om ekorren Boris som blev till en bok sa han att vi kunde fundera på vad av det han sa som var sant och vad som är påhitt. Han menade att när han skriver böcker är ungefär hälften påhitt och hälften sant. En del saker han skriver om kommer från verkligheten, men mycket är fantasi också.

Efter att Ulf hade pratat klart lottades det ut några av hans böcker och sedan fick man gå upp i biblioteket. Där bjöds det på pop corn, festis, bokstavskex och annat smått och gott. Man kunde också gå en tipspromenad om Ulf Sindt, pyssla och träffa clowner. En rolig Sommarbokfest fylld av mycket kul!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar